nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

TV-sztárok
Feljelentették Oszter Sándort természetkárosításért

Feljelentették Oszter Sándort természetkárosításért

A diósjenői polgármester azonnal leállíttatta a falu tavát veszélyeztető építkezést, a horgászok pedig feljelentést tettek Oszter Sándor ellen.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Ahogy beszámoltunk róla, Oszter Sándor hatalmas építkezésbe kezdett diósjenői birtokán, ám a tereprendezés közben elterelte a falu 27 hektáros halastavát tápláló patakot. A helyiek szerint Oszter eleve nem is építkezhetne ott, ahol most munkagépek kotorják a földet, a színész szerintük átminősíttette a patakot árokká, így kerülve ki a szabályozást.

A Borsnak nyilatkozott a horgászegyesület elnöke, aki nem érti, hogyan kaphatta meg Oszter az építési engedélyt. “Senki sem látott szakhatósági elemzést, tanulmányt. Vagyis sejthető, hogy a művész úrnak úgy adták ki az engedélyt erre az építkezésre, hogy a terveket sen­ki sem látta (ha voltak egyáltalán). Csak így fordulhatott elő, hogy mindenki most csodálko­zik rá arra, hogy a patakot elvezette. Erre nyilvánvalóan nem kapott volna soha lehetőséget. Természetesen ezt is megjegyeztük a feljelentésünkben, amelyet természetkárosítás címén nyújtottunk be a hatóságokhoz” – mondta Bottlik István.

Feljelentették Oszter Sándort természetkárosításért

A település polgármestere azonnali hatállyal leállíttatta az építkezést. “Valóban nem láttunk semmilyen előtanulmányt, talán figyelmetlenek voltunk, azonban olyan meggyőző ajánlásokkal érkezett engedélyeztetésre hozzánk a tervezet, hogy nem volt okunk kételkedni a szakszerűségében. Ez egy jó beruházás lett volna, vagy még lesz, jóhiszeműek voltunk, ezért támogattuk. A lakossági bejelentések tömkelege azonban ráébresztett minket arra, hogy valami nem stimmelhet, a nagy tó élővilágát nem lehet veszélyeztetni” – fogalmazott Diósjenő vezetője.

A lap azonban megjegyzi, a munkálatok tovább folynak Oszter Sándor birtokán. A falu pedig attól tart, mire a vizsgálat véget ér, visszafordíthatatlan károkat szenved el a Börzsöny egyik legszebb tava.

A színész továbbra sem nyilatkozik az ügyben.

 

Megosztás Facebookon