TV-sztárok

Nagy Feró: Megint betiltották a Beatricét?!

Elmosta volna az eső, ezért le kellett fújni a vasárnap estére a Várkert Bazárba tervezett Beatrice-bulit, ami Nagy Feróban fájó sebeket tépett fel.

Nagy Feró az ős-Beatrice formációval lépett volna fel vasárnap a kultikus Ifipark helyén felépült Várkert Bazárban, ám az időjárás közbeszólt. “Ez egy Ricse-történet. Amikor szóltak, hogy elmarad a buli, az csúszott ki a számon: már megint? Átok sújtja az Ifjúsági Parkot? Ilyen 1978 és 81 közt ezerszer megtörtént. Szóltak, hogy elmarad a koncert, mert technikai problémák vannak. Tudtuk, a technikai ok azt jelenti, hogy engedi-e a rendőrség vagy sem. Mi most az eső ellenére megcsináltuk volna a bulit, de az jogos, hogy a közönséget nem lehet veszélyeztetni. Beletörődtünk, de az első gondolatom akkor is az volt, hogy már megint betiltottak!?” – magyarázta feldúltan “a nemzet csótánya”.

Nagy Feró:

Nagy Feró arra is emlékszik, hogyan terjedt el róluk, hogy csirkéket darálnak a színpadon. Erdős Péter “popcézárnak”, a Hungaroton teljhatalmú urának fejéből pattant ki. “Azt mondta: képzelje el a kedves néző, ha egy ilyen zenekar – nem mondta ki, hogy a Beatrice, hanem egy ilyen punkzenekar – élő kiscsirkét tesz a darálóba, és a fehér ingen vörös vér folyik. Ezt a tévénéző komolyan vette. Milyen fehér ing? Mi bőrcuccban vagyunk! Hiába nem vettük komolyan, ez így maradt, és ezerszer kellett cáfolni” – meséli a zenész a Borsnak.

A Beatrice egyébként megpróbált volna dűlőre jutni Erdőssel, sikertelenül. “Beadtunk egy nagylemeznyi anyagot. Mire ő: »Hát gyerekek, ez nem… Nagyon erőszakos, olyan vávává! Ott a Piramis, az legalább hallgat rám. Hozzatok másik anyagot.« Egy hét múlva vittük a következő nagylemeznyit, de feleslegesen. Egyértelmű volt, hogy nem akar minket. Aztán 1989-ben, amikor ő már senki volt, Erdős doktor egy tévéműsorban azt mondta: »Ha tehetném, Nagy Ferónak a mai napig nem lenne lemeze«. Rosszul esett, mert sokszor találkoztunk, mindig barátként viselkedett, ezt sosem mondta meg” – emlékezett vissza Nagy Feró, aki nyugdíjat is alig kap az 1989 előtti “megtűrt” művész státusa miatt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top