nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

TV-sztárok
Oszter Sándor miatt száradhat ki a diósjenői halastó

Oszter Sándor miatt száradhat ki a diósjenői halastó

Monumentális építkezésbe fogott diósjenői birtokán Oszter Sándor. A színész két új dísztavat telepít a kertjébe, melyek ellátásához a falu patakját terelte el.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Oszter Sándor és felesége beköltöztek diósjenői kastélyukba, felszámolták budapesti életüket, és eladták fővárosi házukat. “Nem vagyunk fiatalok, nem vagyunk gazdagok, annak ellenére, hogy sokan ezt állítják. Nem tudunk három házat fenntartani, ez van” – fogalmazott a színész felesége, Failoni Donatella.

Oszter Sándor miatt száradhat ki a diósjenői halastó

Az Oszter-birtokon az elmúlt hetekben hatalmas munkálatok kezdődtek. Ahol korábban öreg fák magasodtak most munkagépek kotorják a földet Oszter Sándor új dísztavainak medrét egyengetve. A tavakat pedig az a patak fogja feltölteni, ami a falu halastavát táplálja, állítják a helyi horgászok.

“2000-ben az önkormányzat patakból árokká minősítette azt az érintett szakaszt, ahol most a földmunkák folynak (…) Patakként a területet nem lehetett volna eladni, hiszen minden édesvíz állami tulajdon. Az átminősítést követően Oszter Sándor beadta a kérelmét a telek megvásárlására, amit a patak keresztülszel. Később pedig bérbe adta a területet egy alapítványnak. A hivatalos dokumentumok szerint azonban most mégsem az alapítvány, hanem Oszter építkezik ott” – mondta a Borsnak a diósjenői horgászegyesület elnöke.

A helyiek attól félnek, a patak elvezetésével halastavuk pusztulásra van ítélve. Oszterék egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben.

 

Megosztás Facebookon