TV-sztárok

Oláh Gergő beszólt a cigánykirálynak

A külsőségekkel kérkedés helyett valódi esélyt kellene adni a roma gyerekeknek Oláh Gergő szerint, aki szerint nem hiteles a cigánykirály.

Gyöngyösön választották meg a hétvégén Magyarország cigánykirályát, az előkelő cím birtokosa nem más mint Kanalas Sándor alias Pati Gyuszi. A cigánykirály a magyarországi vajdák feje, aki kimondja a végső döntést a cigányság vitás kérdéseiben, és tartja a kapcsolatot a környező országok roma vezetőivel.

A koronázásra a jól ismert külsőségek közt került sor: Pati Gyuszi lovashintón gördült be a gyöngyösi templom elé, mögötte drága autókból álló konvojban utazott családja, majd limuzinnal indult a társaság elfogyasztani az ünnepi vacsorát, írja a Bors.

Oláh Gergő viszont ebben a formában nem kér a hagyományokból. “Lehet, hogy azt mondja a cigánykirály, hogy az iskolának és a munkának van jövője, de dühítő a körítés, ahogy ezt teszi. Sajnos nem nagyon hiszek abban, hogy ez a megmozdulás változást idézhetne elő, mert bár koronában és aranyfogsorban nincs hiány, hitelességben sajnos annál inkább.”

Oláh Gergő beszólt a cigánykirálynak

Mikor Oláh Gergő 2012-ben megnyerte az X-Faktort, jóformán semmije sem volt, így pontosan tudja, mennyi munkával és áldozattal jár a siker. “Rengeteg olyan roma gyerektáborba mentem el, ahol a kicsik a mélyszegénységből jöttek. Elmondtam nekik, amin én átmentem, és felhívtam a figyelmüket arra, hogy ha vannak álmaik, céljaik, és küzdenek is értük, akkor nincs lehetetlen a számukra. A baj ott kezdődik, hogy ezeknek a gyerekeknek nincsenek sem álmaik, sem céljaik, mert az egyetlen cél, amit valaha ismertek, az az életben ma­radás. Úgy gondolom, hogy a legnagyobb segítség a nehéz sorsú romáknak nem az, ha beül közéjük egy állítólagos király, hanem az, ha lehetőséget kapnak arra, hogy valódi céljaik lehessenek” – véli az énekes.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top