TV-sztárok

Eurovízió 2017: Portugália nyert, Pápai Joci a 8. lett

A portugál Salvador Sobral nyerte Amar Pelos Dois című dalával az idei Eurovíziós Dalfesztivált Kijevben. Pápai Joci az Origo című számmal a nyolcadik lett.

Szombat este rendezték Kijevben a 62. Eurovíziós Dalfesztivál 2017 döntőjét, amelyben 26 ország előadója lépett színpadra, köztük nyolcadikként a hazánkat képviselő Pápai Joci az Origo című dalával.

Az Eurovízió 2017 dalversenyt a Portugália színeiben induló, szívátültetésre váró Salvador Sobral hatalmas fölénnyel nyerte az Amar Pelos Dois című dalával. A hazánkat képviselő, huszáros jellegű ruhában fellépő Pápai Joci a 8. helyen végzett.

 

Íme Salvador Sobral győztes produkciója az Eurovízió 2017 színpadán:

A 26-os döntőben a második a bolgár Krisztian Kosztov lett Beautiful Mess című számával, a harmadik helyen a moldovai Sunstroke Project végzett Hey Mamma című dalával. A végeredmény a nemzeti zsűrik pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki. Pápai Joci a nemzeti zsűriktől 48 pontot kapott, a közönségszavazatokkal pedig további 152 pontot szerzett, így összesen 200 pontot gyűjtött be, amivel a 8. helyet szerezte meg.

Eurovízió 2017 döntője: erős volt a mezőny

A fináléban a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban elsőként az Izraelt képviselő IMRI adta elő I Feel Alive című dalát. Ezután a lengyel Kasia Mos, a fehérorosz Naviband, az osztrák Nathan Trent, az örmény Artsvik, a holland O’G3NE, a moldovai Sunstroke Project, majd Pápai Joci következett.

A további döntős országok: Olaszország, Dánia, Portugália, Azerbajdzsán, Horvátország, Ausztrália, Görögország, Spanyolország, Norvégia, az Egyesült Királyság, Ciprus, Románia, Németország, Ukrajna, Belgium, Svédország, Bulgária és Franciaország.

A pontszámokat az egyes országok nemzeti zsűrijének szavazata, valamint a tévénézők által az utolsó dal elhangzását követő 15 percben leadott telefonos/sms-es, applikációs voksok összege adta ki. 

Íme Pápai Joci produkciója az Eurovízió Dalfesztivál elődöntőjében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top