TV-sztárok

Orosz Barbara kikelt magából: miért kislányokkal hirdetnek szexi fehérneműt?

Orosz Barbara eszelőset ment, miután kiakadt egy fehérneműreklámon. Odáig jutott, hogy egyes fotók negatívan hatnak a fiatalok szexualitására, és arról is írt, hogy hozzá milyen sokan fordulnak tanácsért.

Az alábbi képen rendesen felhúzta magát Orosz Barbara. A színész-műsorvezetőnő dühét egy hosszas bejegyzésében írta le, sőt a reklám hatására komoly következésekre jutott. Mások az alábbi jelenséggel hosszasan foglalkoznak, az USA-szerte ismert feminista, Gail Dines a Pornland című könyvében egy fejezetet szán annak, hogyan deformálja a lányok ízlését, érdeklődését, igényeit az ilyen reklám. Ő egy fokkal tudományosabban vezeti le, hogy mi a baj, nekünk most Orosz Barbara jutott, aki egyébként péntek esténként 9 órától látható a Hálószobatitkok című műsor háziasszonyaként, ebben 15-ös karika mellett például olyan témákat taglalnak, hogy: 

Alább olvasható a képhez fűzött szöveg, melyet változtatás nélkül közlünk:

“Nem szoktam “negatívkodni”, de bennem ez a fehérneműs fotó, ami egy nagy márka kampányának egyik eleme, enyhén szólva is kifejezetten rossz érzést kelt.

Egy gyereklányra szexis fehérneműt adni, amint szerencsétlen koravèn sminkben “epedve várja” a Valentin napot egy gyűrött ágy szélèn…
Csak az jut eszembe, hogy èn az ő korában-ami lehet úgy 12-, szexis fehérnemű helyett még cicás trikót hordtam, és szemérmesen takargattam magam az öltözőben tesi óra előtt.. 
És nem csak a szuper szigorú iskolaigazgató nagypapàm miatt nem jutott eszünkbe teàtràlis sminket, műkörmöt magunkra pakolni, hanem mert nem is láttunk ilyen példát sem a környezetünkben, sem televízióban, sem újságokban, sem plakátokon.
Tudom, tudom, nagyon más világot élünk ma. 
A lányok korábban érnek-vagyis próbàljàk azt sugallni, hogy ők már mindent tudnak az életről..
Iszonyú kàrosak ezek a reklámok, amik teljesen egyértelműen hatást gyakorolnak. Hisz ez a cèljuk. Olyasmibe űzik a nyitott, fogèkony gyerekeket, amivel ők nem tudnak mit kezdeni, amit nem is értenek.. 
Emiatt is kezdik olyan korán a szexuàlis életet, amitől aztán sok esetben megrèmülnek, és gyorsan ki is égnek..
A nőiesség megèlésének minden korban megvannak a szépségei. 
Minek rohanni? Hovà rohannak???
Nèha azt érzem meg kène nekik mutatni, hogyan kell nőnek lenni. És nem azért, mert azt hiszem, èn mindig jól csinàlom. Mert dehogyis! Ezernyi ballèpést követtem el èn is eddig, míg felnőttem, kialakult a személyiségem, vagy a stílusomra rátaláltam. 

De amikor megtalàl egy fiatal lány, és tanácsot kér( ez elég gyakori ), akkor azon túl, hogy ez megmelengeti a szívemet, el is gondolkodtat. Kivel tudnak ezek a gyerekek őszintèn beszèlgetni? Egymástól veszik a példát, ami egyrészt uniformizàl, másrészt nem mindig sül el jól. Pedig rengeteg kérdés munkál bennük, és vágynak a helyes mintákra. 

Olyan jó lenne megértetni velük, hogy ne rohanjanak, mert van idejük. 
Nem késnek le semmiről. 
Vagy épp hogy miért ne pakoljanak ki mindent a kirakatba, mert ezzel a korukbeli srácokat csak elriasztják, viszont az idősebb férfiak érdeklődését felkeltik, és nem biztos, hogy ezzel nem kerülnek kiszolgáltatott helyzetbe…
A modellkedést manapság már gyakran 13 -14 éves korban kezdik a fiatalok. 
Ismerem a legjobb ügynökségek vezetőit, tudom mennyire vigyáznak a lányokra, hogy milyen profin képviselik őket külföldön hogy ne történhessen velük semmi baj. A Tűsarokban hetente dolgozom együtt ezzel a korosztàllyal. Ilyenkor èn is nagyon körültekintő vagyok, gyakran megkèrem a szülőket, hogy nyugodtan nézzék végig a forgatást, hogy lássák, a lányok teljesen biztonságban vannak. Sosem hoznàm őket olyan helyzetbe, hogy pl.szexis fehérneműben kelljen flangálniuk a kamera előtt. Ilyen esetekben mindig jelzem az ügynökségnek, hogy idősebb lányt szeretnèk a felvételhez. 
Szóval igenis oda lehet figyelni, hogy ne mutassunk a médiában ilyen példákat, és ne keltsünk velük kellemetlen érzést.
Vajon mit szólhat ennek a kislànynak az apukàja, hogy így látja kéjelgő arckifejezéssel, vérvörös rúzsban, mellbimbót takaró kis szivecskés semmiségben?
Bár hagynák felnőni..
Ti hogy gondoljátok?
Tényleg érdekel!
Barb”

Orosz Barbara kikelt magából: miért kislányokkal hirdetnek szexi fehérneműt?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top