TV-sztárok

A szultána sztárja, Beren Saat meggyalázott nőként: pszichológus segített a Fatmagülben

A szultána főhőseként itthon is sokan megszerették Beren Saatot, de valójában a Fatmagüllel vált világsztárrá még 2010-ben. Pedig a törökök be akarták tiltani a sorozatot egykor, és érthető, miért.

Hamarosan a magyar közönség is eldöntheti, hogy jogos-e a hatalmas siker, amit a Fatmagül elkönyvelhet. Beren Saat a sorozat főhőse, aki jó öt-hat évvel fiatalabb, mint ahogyan A szultánában megszoktuk, de nem is ezért olyan felismerhetetlen. Kösem szultánaként elegáns nő, szép ruhákban, gyönyörűen felékszerezve, Fatmagülként egy török faluból származó lányt alakít, alig sminkelik, és nem is a megjelenésén van a hangsúly. A hányatott sorsú lány szerepe egészen más, mint a szultánáé.

Rá sem ismersz az új sorozatban A szultánára - Beren Saat a Fatmagülben egész más

Alakításáért Saatot az Antalaya Televíziós Díjra jelölték a legjobb drámai sorozat színésznő kategóriában, közben Latin-Amerikában, Dél-Európában és az arab világban az elmúlt évek legnézettebb sorozata volt a Fatmagül, ami felkavarta az állóvizet.

Seg
Segített, hogy régi barátjával, Engin Akyürekkel dolgozhatott

 

“Egy megerőszakolt nőt alakítok, és a szerepre készülve rengeteg segítséget kaptam pszichológusoktól és barátoktól, mert nem tudtam, képes lennék-e eljátszani” – nyilatkozta egykor a színésznő.

Rá sem ismersz az új sorozatban A szultánára - Beren Saat a Fatmagülben egész más

A sorozat egy 1986-os film adaptációja, s 2010-ben, amikor az első részt levetítették, a parlamentben napirendi kérdésként szerepelt: szabad-e egy ilyen témában sorozatot gyártani, aminek a központi szála a főhősnő megerőszakolása. Bár be akarták tiltani a Fatmagült, végül azzal érveltek az írók és több szervezet, hogy ezzel éppen a nők jogaiért állnak ki. 

A történetben van ármány, csalás, gyilkosság, és persze szerelem is. Ahogyan Beren Saat szultánaként, úgy a Fatmagülben is kényszerházasságban találja magát, noha ez utóbbi esetben nem egyértelmű, ki mellett talál majd megnyugvást, ha ez egyáltalán lehetséges neki. 

Rá sem ismersz az új sorozatban A szultánára - Beren Saat a Fatmagülben egész más

Amúgy a sorozat népszerűségét jelzi, hogy Fatmagül videojáték is készült, amelyben öltöztethetted a török sztárokat. 

Rá sem ismersz az új sorozatban A szultánára - Beren Saat a Fatmagülben egész más

Nálunk hamarosan a TV2 vetíti majd a sorozatot, nézz bele az előzetesbe. Egy biztos, ez nem egy sorozat a sok közül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top