TV-sztárok

Ismert zenész komponálta az RTL Híradó főcímzenéjét

Mostantól megújulnak az RTL Klub műsorai, mint például a Híradó, amelynek egy ismert zeneszerző komponálta meg a főcímdalát. De minden hír- és háttérműsor megújul látványban is.

Jövőt idéző látványvilágra vált a Híradó, a Fókusz, a Házon kívül, a XXI. század, a Magyarul Balóval, a Portré és az Időjárás stúdiója. A LED-falaknak és a valóságot kiterjesztő virtuális grafikának köszönhetően a jövőben életre kelnek a hírek. Erről az RTL Klub ismert arcai is beszéltek: 

Az RTL Klub virtuális stúdiójának látványát egyedülálló épített díszlettel kombinálták össze a tervezők, amelyet először október 16-án, a vasárnap esti Híradóban láthatnak majd a nézők. A megújult stúdióban, a modern látványvilágot LED-falak és LED-es, egyedi vezérlésű világító fénysorok egészítik ki.

A tervezők olyan különleges anyagokkal dolgoztak, amelyeket a magas minőségű belsőépítészetben használnak, ám díszletekben nagyon ritkán. Ennek köszönhetően letisztult elegancia jellemzi a Híradó vizuális világát.

Az eddigi virtuális stúdió látványvilága épített díszlettel egészül ki, és olyan grafikával, amely követi a kamera mozgását. Magyarországon egyedülálló módon, úgynevezett augmented reality (kiterjesztett valóság) technika is kapcsolódik az új grafikához. Ennek eredményeként a háromdimenziós vizuális elemek az épített stúdióban jelennek meg.

A dinamikus látványvilágot egy különleges, felfüggesztett robotkamera is segíti, ami térben és síkban mozog, egyedi képi világot és dinamikát adva a híreknek.

A Híradó főcímzenéjét Gömöry Zsolt, az Edda zenésze komponálta. A szerzemény a jövőt idéző grafikához illeszkedik, amely vegyíti az elektronikus és a klasszikus hangzást.

Itt egy korábban készült interjú, ha nem tudnád elsőre beazonosítani:

Október 16-án a hírműsorok megújulása a Híradóval kezdődik, és a hírigazgatóság többi műsorával folytatódik a következő hetekben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top