TV-sztárok

Pornókép miatt került megalázó helyzetbe Som-Balogh Edina

Pornóképre hamisították Som-Balogh Edina arcát, járna neki a kártérítés, mégis azt akarják, hogy ő fizessen.

Som-Balogh Edina több évvel ezelőtt egy pornólap címlapjára került egy olyan képpel, amin nem is ő szerepelt, ráhamisították az arcát. A Barátok közt Kingáját alakító színésznő természetesen a bírósághoz fordult.

A kiadó, a Lea-Sec Kft. és a hamisított pornóképet tartalmazó újság szerkesztője ellen indult eljárást, és első fokon 5-5 millió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg a bíróság az ügyfelem részére” – mondta a Borsnak dr. Kovatsits László, Som-Balogh Edina ügyvédje. “A szerkesztő, Lévai Adrienn fellebbezett, a másodfokú bíróság helyt adott neki, azaz a jogerős ítélet vele szemben elutasította ügyfelem kérelmét. A nevével fémjelzett cikk ugyanis, mint állította az alperes, a magazinba betűzött egyik mellékletben jelent meg, így a bíróság szerint a felelősség a főlap szerkesztőjét nem terheli. A cég mindenesetre kényszertörlés alatt van, és azóta sem fizették ki ügyfelem részére a jogerősen megítélt ötmilliós sérelmi díjat, valamint a háromszázezer forintot meghaladó perköltséget” – folytatta az ügyvéd.

Mivel a kényszertörlés alatt lévő cég még nem tette meg, ezért hiába nyerte meg a pert, mégis Som-Balog Edinával akarják kifizettetni a perköltséget.

A színésznő nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Pornókép miatt került megalázó helyzetbe Som-Balogh Edina

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top