TV-sztárok

“Igazi mediterrán típus, de télen is feltalálja magát” – ilyen volt a Miss Universe-show

A Vajna család hatalmas LED-falakat, világsztárt és amerikai stílusú show-t ígért, és az nyilván csak a bónusz volt, hogy a műsor háziasszonya, Vajna Timi minden jelölt elől elvette a reflektorfényt. Lehet-e a tévében érdekes műsort készíteni egy szépségkirálynő-választásból?

Be kell vallanom, évek óta nem néztem a tévében szépségkirálynő-választást, ezért kíváncsi voltam, a műfaj fejlődött-e annyit, hogy túllépjen a koktélruhás-bikinis-estélyis felvonulás, a szünetekben meg némi popsztárhakni jellegű régimódi felépítésen. Az is nagyon érdekelt, vajon ismét lesz-e egy nyálát csorgató férfi műsorvezető, aki kényszeresen úgy érzi, hogy ehhez a feladathoz kötelező kétpercenként valami erősen szexista megjegyzést tenni a színpadon álló lányok felé. Erre egy picit várnom kellett, de az biztos, hogy az ígért óriási LED-falak már a nyitányban beköszöntek, amikor Michael Jackson Black or White-jára egy raklapnyi alulöltözött táncos nyomott egy korrekt performanszot.

Forrás: Vajna Tímea hivatalos Facebook oldala
Forrás: Vajna Tímea hivatalos Facebook-oldala

Ezután jött maga Vajna Tímea, aki üdvözölte a megjelenteket és a tévénézőket, és bár kétségtelenül dekoratív hölgyről van szó, akit szeret a kamera, az már ebből a pár mondatból is érződött, hogy nagy bajban lenne a produkció, ha a műsorvezetői szerepet is magára vállalja. Szerencsére ez nem történt meg, így a Czippán AnettSzabó Kimmel Tamás páros konferálhatott két felvonulás között és alatt relatíve profin, ám rendkívül modorosan. Amikor Szabó Kimmel szájából meghallottam az “Igazán remek előadás volt” mondatot, azt hittem egy iskolai március 15-ei ünnepségen vagyok, ahol az igazgató dicséri a maga karót nyelt módján a suli néptánccsoportját, miután a szülők előtt eljárták a csűrdöngölőst.

Felhúzott Duracell-nyuszit csináltak a mezőnyből

Szabó Kimmel a műfajban megszokott férfi műsorvezetőkhöz képest elég visszafogott volt, és csak akkor vitte be magát az erdőbe, amikor azt feszegette, hogy milyen jó lenne, ha a kamerák a lányokat az öltözőbe is követnék, de ezzel valószínűleg még senkinél nem csapta ki a biztosítékot. A zsűri előre látható módon a szponzorok képviselőiből, valamint a TV2 arcaiból állt, mutatóba meg ott volt az egykori Hegylakó, Christopher Lambert, aki kétszer is elmondta, hogy neki a hölgyek sugárzó tekintete a legfontosabb, és ez alapján fog választani. Köszönjük, Christopher! Valaki egyszer elmagyarázhatná nekem, hogy egy ilyen zsűri miért nem a szépség- és divatszakma képviselőiből áll, de biztos csak én vagyok tudatlan.

Forrás: Vajna Tímea hivatalos Facebook oldala
Forrás: Vajna Tímea hivatalos Facebook-oldala

A műsor sajnos pont olyan volt, mint amire múltbéli emlékeim alapján számítottam. Koktélruha-bikini-estélyi, közben pedig popsztárhaknik. A koktélruhás felvonulásnál valaki parancsba adhatta a lányoknak, hogy végig az alatta szóló Bruno Mars-sláger ritmusára rázzák magukat, amitől a legtöbb szépségkirálynő-jelölt úgy festett, mint egy felhúzott Duracell-nyuszi, aki képtelen abbahagyni a kényszeres rugózós mozgást. Ez legalább vicces volt.

Forrás: Vajna Tímea hivatalos Facebook oldala
Forrás: Vajna Tímea hivatalos Facebook-oldala

A Showder Klub szereplői félthetik az állásukat

A fenti eseményt leszámítva az idei Miss Universe verseny legszórakoztatóbb pillanatai azok voltak, amikor felolvasták a versenyzők rövid jellemzéseit. Az olyan mondatok, mint az “igazi hungarikumnak tartja magát” vagy a “szeret futkározni a vízparton” lehetetlenné tették, hogy egy pillanatra is komolyan vegyük a látottakat, és miután elhangzott az

Igazi mediterrán típus, de télen is feltalálja magát

mondat, én komolyan elkezdtem félteni a Showder Klub fellépőinek állását. Egyébként úgy fest, nagyon figyeltek arra, hogy a lányoknak lehetőleg ne kelljen megszólalniuk a gála során, így egyedül a zsűri által kiválasztott legjobb öt kaphatott mikrofont, amikor a zsűritagok furfangos kérdéseire kellett válaszolniuk. A későbbi Miss Universe, vagyis Nagy Nikoletta elmondta, hogy ha lenne egy varázspálcája, akkor azonnal megszüntetné a Földön a szegénységet.

A popsztár fellépők egy ilyen műsorban érzékelhetően csak az időt húzzák két átöltözés között, így nem mondhatni, hogy Pély Barna, Radics Gigi, Fehérvári Gábor Alfréd vagy épp Gondi Helén az élete teljesítményét nyújtva énekelt, de ezt talán nem is várta tőlük senki. A lányok szépségének elemzése nekem nem tisztem, így legyen annyi elég, hogy az én favoritom végül a harmadik helyen végzett (hüp-hüp), és úgy istenigazából egyikük sem emelkedett ki különösebben a mezőnyből.

Egyéves autóbérlet, egyéves bérlet egy fürdőbe, ezüst (!) karkötő és ötszázezer forint. Ennyi a nyertes jutalma. Tényleg nem akarom ezt lebecsülni, és én is örülnék, ha valaki megdobna most félmillával, de manapság egy jól fekvő állami középvezető ennek árát megkeresi egy hónap alatt. Ehhez még jönnek a különféle reklámszerződések, amiknek árával ugyan nem vagyok tisztában, de erősen kétlem, hogy többmilliósak lennének.

Forrás: Vajna Tímea hivatalos Facebook oldala
Forrás: Vajna Tímea hivatalos Facebook-oldala

Ez kevés egy tévéműsorhoz

A Miss Universe 2015-ös gálája ismét bizonyította, hogy szépségkirálynő-választást a tévében nézni nem a világ legszórakoztatóbb tevékenysége. Nyilván mindenkit – férfiakat és nőket egyaránt – érdekelnek a szép lányok, de ennél akkor se kaptunk volna sokkal kevesebbet, ha egy honlapon megnézünk mindegyikükről néhány fotót és egy rövid leírást. Nem én leszek az, aki megfejti, hogy egy ilyen show hogyan lehetne izgalmas a tévéképernyők előtt ülve, de az már biztosnak mondható, hogy a giga-LED-falak és a haknizó popsztárok kevesek ehhez. Nagy Nikolettának gratulálok, és szorítok érte a nemzetközi döntőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top