TV-sztárok

9 “sztárpár”, akik mindig csak a filmekben házasodnak

Idén ünnepelte 25. születésnapját a Julia Roberts és Richard Gere főszereplésével bemutatott és a mai napig elképesztő népszerűségnek örvendő Micsoda nő! A két színész a filmvászon tökéletes párjaként égett be a fejünkbe, holott közel tíz évig csak ez az egyetlen közös filmjük volt. Hosszas győzködés után végül sikerült rávenni őket egy újabb közös mozira, ami nem volt akkora durranás, ám a lényeg nem is ez volt, hanem hogy újra láthassuk őket együtt a vásznon. Nem ők az azonban az egyetlen örök filmes szerelmespár, akik igazából sohasem jártak.

Julia Roberts és Richard Gere

A Micsoda nő! című mozifilmben Julia Roberts látta meg a lehetőséget. Miután számtalan kolléganője visszautasította a szerepet – degradált nekik prostit alakítani – Roberts lecsapott Vivienne karakterére. Ő győzte meg Richard Gere-t, hogy vállalja a gazdag üzletember szerepét, mert együtt sikerre vihetik a filmet. Így is történt. Párosuk ikonikussá vált, pedig a Micsoda nő! bemutatása után majd 10 évet kellett várni a folytatásra (Oltári nő – a szerk.). A páros azóta is szoros barátságot ápol, és már soha többé nem mossák le magukról, hogy ők Hollywood kedvenc sztárpárja – legalábbis a filmvásznon.

9

Jennifer Lawrence és Bradley Cooper

Az ő “házasságuk” még egész friss, de az NLCafé szerkesztőségileg azért drukkol, hogy egyszer igazából is összekösse az életét Jennifer Lawrence és Bradley Cooper. Először 2012-ben a Napos oldal című filmben alakítottak egy párt, majd az Amerikai botrányban voltak botrányos, de elválaszthatatlan házaspár. Legújabb filmjük, a Serena pedig ismét összehozta őket – bár a film nem hozta meg a várt sikert, a páros annál jobban mutat együtt mind a filmvásznon, mind az életben.

9

Tom Hanks és Meg Ryan

Kapcsolatunk egészen 1990-ig nyúlik vissza, amikor is együtt forgatták a Joe és a vulkán című romantikus vígjátékot. Ezt követően még két Hanks–Ryan-klasszikus következett, A szerelem hullámhosszán és A szerelem hálójában. A párost az életben is szoros barátság köti össze: Tom Hanks volt Meg Ryan legfőbb támasza, amikor elvált Dennis Quaidtől, de legutóbbi szakítása után is a színész támogatta. Rajongóik hosszú évek óta könyörögnek egy újabb közös moziért, és úgy tűnik, már nem kell rá sokáig várniuk: a hírek szerint az év végén kerül a mozikba közös filmadaptációjuk az 1954-es The Human Comedy című regényből.

9

Kathleen Turner és Michael Douglas

Szenvedélyes filmes szerelmük A smaragd románcában kezdődött, A Nílus gyöngyében folytatódott, és egyértelműen A rózsák háborújában csúcsosodott ki. A színésznő néhány éve a Telegraphnak adott interjújában elárulta, első közös filmjük forgatásán bizony nagy volt a csábítás, és csak egy hajszálon múlt, hogy beleszeressen Douglesbe. “Hihetetlenül vonzó volt és szexi. Csak úgy izzott kettőnk között a levegő, főleg a szerelmes jelenetek forgatásakor. Aztán egyik nap besétált a felesége a forgatásra, és akkor tudtam, vége annak, ami el sem kezdődött, én nem fogok ugyanis belerondítani egy házasságba. Azóta is jó barátok vagyunk.”

A Nílus gyöngyében (balra), a Rózsák háborújában (jobbra)
A Nílus gyöngyében (balra) és a Rózsák háborújában (jobbra)

Oroszlán Szonja és Szabó Győző

A Valami Amerika első részében egy életre összeboronálták őket, pedig Oroszlán Szonja és Szabó Győző soha nem alkottak egy párt. A képernyőn azonban annyira jól működött a párosuk, hogy a mozifilm második része előtt elkészítették a Szeret, nem szeret című sorozatot, amelyben két éven át alakították Brúnót és Brigit, a szerelmespárt. Bár a sajtó többször is összehozta őket, sőt a Best magazinnak szakításuk után Kásás Tamás is bevallotta, bizony volt, amikor féltékeny volt a színészre, bár ők mindig is állították, a barátságon kívül más nem köti őket össze.

9

Sandra Bullock és Keanu Reeves

A Féktelenül című mozi első részében annyira jól néztek ki együtt, hogy Hollywoodban mindenki drukkolt annak, hogy ne csak a filmvásznon, de az életben is egymásra találjanak. A stábtagok szerint annyira működött a kémia kettőjük között, hogy mindenki azt hitte, ők lesznek Hollywood következő álompárja. Végül mégsem alakult ki a szerelem, a következő közös munkára (Ház a tónál – a szerk.) pedig egészen 12 évet kellett várni. A vibrálás kettejük között azonban még ennyi idő elteltével sem hagyott alább.

9

Rene Russo és Mel Gibson

A Halálos fegyver harmadik részébe csatlakozott be Rene Russo Mel Gibson és Danny Glover mellé. Szerepük szerint kezdetben kevésbé kedvelték egymást, de ahogy annak lennie kell, a végére összejöttek, és olyannyira egymásba szerettek, hogy a negyedik részben már várandósan rúgott szét hátsókat Rene. Ezt követően 1996-ban, a Váltságdíj című filmben küzdöttek házaspárként, hogy visszakapják elrabolt gyermeküket. Az életben azonban már kevésbé működött ekkora összhang köztük. Mel Gibson ugyanis hírhedten szereti szívatni filmbéli partnernőit. Rene Russo sem maradt ki a szórásból, és a Váltságdíj forgatásán a 17 éves korában készült aktfotóiból vágott ki részleteket Gibson, és ezekkel tapétázta ki minden reggel az üzenőtáblát. A színésznő nem annyira találta viccesnek a dolgot.

Schütz Ila és Sztankay István

Magyarország egyik legkedveltebb színészpárosát legendás barátság fűzte egymáshoz. A Jövőre, veled, ugyanitt című darabot ötszázszor játszották el együtt, de nemcsak a színházban, a képernyőn is rendszeresen házaspárt alakítottak. Ahogy A 78-as körzet című tévésorozatban, úgy a Szeszélyes évszakok Ihos József által írt családrovatában, a Szeszélyes családban is házaspárként tűntek fel.

9

Drew Barrymore és Adam Sandler

A két színész annyi mozifilmben dolgozott már együtt, hogy lassan az egyik említésére automatikusan beugrik a másik is. Filmes szerelmük a Nászok ászában kezdődött 17 évvel ezelőtt, és ez az együttműködés olyan jól sikerült, hogy Adam Sandler az 50 első randiban igyekezett újra és újra meghódítani Barrymore szívét. Majd jött a Kavarás első és második része, amiben szintén hozták a kötelező szerelmespárt. A két színész az életben is nagyon szoros barátságot ápol, ám ezen kívül soha nem volt köztük semmi. “Soha, semmi! Egy kicsit sem randiztunk. Viszont nagyon szeretünk együtt lógni” – nyilatkozta tavaly a Kavarás című filmjük bemutatója után Drew Barrymore.

9

Forrás: Wikipedia, mozi.hir24.hu, The Frisky

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top