TV-sztárok

Így óvja születendő gyermekét Mádai Vivien

Külföldön már hosszú ideje óriási népszerűségnek örvend az őssejtlevétel, az utóbbi években pedig hazánkban is egyre többen élnek a lehetőséggel.

Az első gyermekével várandós Mádai Vivien is e kismamák táborát erősíti. “Nem vagyok az a típus, aki utólag sajnálkozik, bosszankodik. A párommal igazából már a kisbaba tervezése előtt biztosak voltunk abban, hogy szeretnénk majd levetetni köldökzsinórvért” – mondta el a Nők Lapja Cafénak Mádai Vivien. A műsorvezető azt is elárulta, hogy köldökzsinórvérrel 80 fajta betegséget lehet gyógyítani. “A leukémia bizonyos fajtáira is gyógyírt jelent, a környezetemben sajnos már volt példa ilyen jellegű betegségre. Szerintem nem árt az elővigyázatosság, hazánkban amúgy is gyerekcipőben jár még az őssejtlevétel, ki tudja, hogy mire lesz még jó.” 

A procedúra egyébként (sajnos) nem olcsó, az újdonsült szülők számára azonban jó hír, hogy szerencsére már Magyarországon is van egy olyan intézmény, amely – meghatározott feltételek mellett – ingyenes levételi és tárolási lehetőséget kínál. “A 28. hét előtt született gyermekeknek, illetve azoknak, akiknél a nagyobbik testvér valamilyen, őssejtkezeléssel jó eséllyel gyógyítható betegségben szenved, térítésmentes a szolgáltatás” – mondta Vivi, aki a várandóssága alatt sem pihen: folyamatosan pörög, strandra megy, s ugyanúgy él, mint eddig. “Szerintem az a baj, ha valaki hirtelen megváltoztatja az életét. Anya mindig azt mondja, hogy ez egy állapot, nem pedig egy betegség, és abszolút igaza van.”

Megnézem
Összes kép (1)

Caramel és párja első gyermeküket várják. A boldogságtól szárnyaló apuka intim fotót osztott meg kiscsaládjáról. Részletek itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top