TV-sztárok

Varga Iza: A magam erejében hiszek

Mi az, ami hiányzik a színésznő életéből? Hogyan viszonyul az antidepresszánsokhoz? Mire fordítja a legtöbb energiáját? – most elárulta nekünk.

10 szó, 10 válasz Vajon mi az első gondolat, ami az interjúalanynak az eszébe jut róla? Sorozatunk további részei:
– Rubint Réka: „A pszichológus egy hasznos segítség”
– Tóth Gabi: „A mentoráltak felerősítik az anyai ösztöneimet”
– Epres Panni: „Borzasztóan büszke vagyok a férjemre és a csapatra”
– Világbékéről és Molnár Csilláról kérdeztük az új szépségkirálynőt
– Weisz Fanni: „A szépség a sors mulandó ajándéka”

Varga Iza: A saját magam erejében hiszek,

1. Tündérmese
Az én gyerekkorom tényleg olyan volt, akár egy tündérmese. Egy olyan országban éltem, ahol akkoriban minden szép és jó volt – s, ezt nemcsak mi, gyerekek gondoltuk így, hanem a felnőttek is. Sajnos a tündérmesének szomorú vége lett: Tündérország darabjaira hullott, a varázs szertefoszlott…az ott élők viszont még mindig „csillámporosak” egy kicsit.

2. Védőszentünnep
Az a nyaklánc jut eszembe, amit akkor vásároltam, amikor Csíkszeredában voltunk Domokos Laci barátunknál. Ez a nyaklánc valamit pótolni hivatott, ugyanis egy fotózás alkalmával elveszett az olvasóm, amelyet a nagymamámtól kaptam. Amikor Csíksomlyón megláttam, tudtam, hogy ez lesz az, amely – ha pótolni nem is tudja – helyettesítheti az elveszettet.

3. Színpadi csók
A 3:1 a szerelem javára című darabban a kolléganőimmel kollégista lányokat játszottunk, s mindegyikünknek volt egy vízipólós párja. Az egyik jelenetben a fiúk álbajuszt ragasztottak az orruk alá, és beszöktek a lánykollégiumba. Én pedig kitaláltam, hogy mi lenne akkor, ha a csók után, amikor szétrebbenünk, rám ragadna a bajusz – ez meg is történt a darabban. Büszke vagyok rá, hogy minden egyes előadáson nyílt színi tapsot kaptunk érte.

4. Lebőgés

Az, hogy mennyi energiát fordítók ennek a kiküszöbölésére. Tulajdonképpen a maximalizmusom is javarészt abból ered: hogy „ne essen folt a becsületemen”, illetve, hogy ne történjenek olyan dolgok, amelyek veszélyt hordoznak magukban.

5. Antidepresszáns
Soha nem szednék gyógyszereket. Én a magam erejében hiszek, és abban, hogy az embernek saját magát kell a hajánál fogva kirángatni a bajból. Nem hiszek abban, hogy más megoldhatja a problémáinkat. Azt gondolom, hogy bátornak kell lennünk, és fel kell vennünk a kesztyűt – még, ha ez sokszor nem is egyszerű.

6. Házibuli
Szilveszter éjszakáján volt a férjem színházi bemutatója Nagyváradon, előző nap voltunk egy igazi jó kis házibulin – kocsonyával, jóféle vörösborral, gyerekekkel, barátokkal, és hosszú beszélgetésekkel…

7. Címlap
Most készül a saját honlapom, és az egyik feladatom ezzel kapcsolatosan az, hogy az anyukám archívumából előkotorjam a régi újságcikkeket az összes olyan újságot, amelynek a címlapján szerepeltem. A minap pont azon gondolkodtam, hogy közel 16 év alatt vajon hány született?! Nagy feladat lesz, egyfajta összegzés, számvetés is…

Varga Iza: A saját magam erejében hiszek,

8. Paragrafus
Ha erről nem dr. Balogh Nóra jutna eszembe, akkor…már tizenöt éve vagyok jogász a sorozatban. Az utcán gyakran megszólítanak, jogi tanácsot is kérnek. A legviccesebb mégis az volt, amikor meghívtak az igazi budapesti jogászbálra, mint tiszteletbeli ügyvédet. Hatalmas poén volt!

9. Iskolapad
Pár hete volt a záróvizsgám a drámapedagógiai képzésen. Most már hivatalosan is színész-drámatanár lettem. Tudod, olyan jó érzés tanulni – azt hiszem, erről a szenvedélyemről sosem fogok lemondani.

10. Arisztotelész
A kislányom történelemleckéje jut rögtön eszembe, és az, ahogy a tanórákra készíti lelkesen a kiselőadásait, ahogy beleássa magát egy-egy témába. Nagyon megható a számomra, amikor látom benne az alaposságot, igényességet. Valamit jól csináltunk…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top