TV-sztárok

Ezt sasold ősszel a tévében: Dallas, Voice, Szerencsekerék és Ashton Kutcher

Nyakunkon a szeptember, ez pedig azt jelenti, hogy a tévécsatornák is újra csúcsfokozatra kapcsolnak. Összecsapnak a tehetségkutatók, a műveltségi vetélkedők és a kvízműsorok, a sikersorozatokról nem is beszélve. Ördög Nóra pedig ismét társ nélkül maradt az X-Faktorban. Nagy őszi tévés körkép következik.

RTL Klub

Jockey, Sebestyén Balázs és az X-Faktor uralja majd a képernyőt

Az RTL Klub nem várt szeptember 1-ig, már augusztus 21-én elindították az őszi műsorok egy részét. A magyar Jockeynak kikiáltott Berényi Miki, és vele együtt az egész Barátok közt ugyanis már a nyár utolsó heteiben visszatért. De a sikeres nézettségű hollywoodi sorozatok is új évadokkal jelentkeznek nyár végétől. Így újra találkozhatunk David Boreanazzal a Dr. Csontban, jön a Castle és a CSI legújabb évada is. Augusztus 29-én szerdán dupla résszel kezdik vetíteni a visszatérő Dallas legújabb részeit. Az első évad szépen teljesített az Egyesült Államokban, így már meg is rendelték a második szezont. (Azt tessék majd figyelni, ahogy Jockey járókerettel villog az olajvállalkozók bálján, és oszt ki mindenkit két perc alatt – a szerk. )

Ezt sasold ősszel a tévében: Dallas, Voice, Szerencsekérék és Ashton Kutcher

Az amatőr szereplőkkel készített A gyanú árnyékában is visszatér, így tovább rághatjuk a  körmünket, hogy vajon a nagymama valóban elütötte-e részegen a szomszéd Pali bácsi kutyáját. Újra képernyőre kerül az 1 perc és nyersz! című családi vetélkedő Sebestyén Balázzsal, aki a hírek szerint most sokkal lazább lesz, mint az első évadnál – ott mondjuk alig ismertünk rá. Balázs másik műsora – nem, nem a Való Világ lesz – A Kód című új kvízjáték, míg Lilu a szerelmet kereső gazdákat házasítja ki szeptembertől a Házasodna a gazda című párkereső műsorban. Szeptember 1-én startol az X-Faktor, melyben sem mentor-, sem műsorvezető-csere nem történt.

Ezt sasold ősszel a tévében: Dallas, Voice, Szerencsekérék és Ashton Kutcher

Mozifilmeket is ígér az RTL Klub őszre. Jön a nemrég még Budapesten csavargó Bruce Willis és a Die Hard 4., a kiöregedett izompacsirtákat is megnézhetjük A feláldozhatók című moziban, és Robert Downey Jr. szereplésével a Sherlock Holmes-filmet is végigizgulhatjuk. De azok se kapcsoljanak el az RTL Klubról, akik a világfájdalmas képű vámpír pasit akarják látni, ugyanis a csatorna műsorra tűzi az Alkonyat első három részét.

TV2

Még sok a titok, de…

A TV2 legtöbb új műsorának bejelentésére még szeptember közepéig várni kell, annyi azonban már most biztos, hogy ősszel elrajtol a Voice című tehetségkutató. Ebben az énekversenyben az Egyesült Államokban és Angliában is többnyire kihagyják a jelentkezők életéről szóló szociokisfilmeket, és tényleg csak az énekhangjukról ítélik meg őket. Itthon a Nemzeti Színház színésze, Szabó Kimmel Tamás lesz a házigazda, a mesterek pedig Malek Andrea, Somló Tamás, Caramel és Mező Misi lesznek. Augusztus 21-től dupla résszel tértek vissza Bodolaiék Csillagkútra, és november környékén már Tamás atya is „feltámad”. Hajdú Sörfesztivál-szervező Péter bulvárműsora, a Frizbi is újra képernyőre kerül, és a nála picivel ismeretlenebb hollywoodi világsztárok is visszatérnek. Új évaddal jön ugyanis az NCIS, NCIS: Los Angeles, Doktor House és a Született feleségek.

Ezt sasold ősszel a tévében: Dallas, Voice, Szerencsekérék és Ashton Kutcher

 

Ezt sasold ősszel a tévében: Dallas, Voice, Szerencsekérék és Ashton KutcherStory4

Hallasz? Dallas!

A Story4-en ősztől újra pörög a Szerencsekerék, ám ezúttal két férfi műsorvezető helyett Szulák Andrea lesz a műsor házigazdája. „Egyet garantálhatok, tőlem senki nem fog csalódottan távozni” – ígéri Andrea. Augusztus végétől újra látható a csatorna sztárhíradója, a Napi Sztori. A műsorvezető továbbra is Peller Mariann, aki immár kismamaként áll a kamerák elé.
Aki az új részek mellett a régi Dallas-epizódokat is megnézné, annak már most azt tanácsoljunk, hogy este hatkor mindig kapcsoljon a Story4-re. Hétköznap esténként ugyanis jön Bobby, és megment minket a nagy barna lovával. Hétköznap délután vetíti a csatorna a Jim szerint a világ című sitcomot, Jim Belushival. Továbbra is látható a csatornán az NCIS, a Született feleségek és a Doktor Addison. És nagy öregektől sem kell búcsút vennünk, Kojak, Columbo, Rex és Poirot csak a Story4-en nyomoz.

Viasat3
Civakodó házaspárok, Helyszínelők és Ashton Kutcher

Ezt sasold ősszel a tévében: Dallas, Voice, Szerencsekérék és Ashton KutcherA Viasat3 két új saját gyártású műsorral indítja az őszi szezont. Az egyik a hétfőtől csütörtökig jelentkező Nyered, ha mered című utazó kvízjáték, melynek játékosai saját berendezési tárgyaikat teszik kockára jobb, nagyobb és vadonatúj háztartási eszközök reményében. Aki azonban nem tudja a helyes választ, az a régi mikrótól és tévétől is örökre elbúcsúzhat. Ami igazi érvágás, ha éppen tévéfüggő az illető. A tengerparti agysebészekkel – az Éden hotel szereplőivel – ugyan ősszel még nem találkozunk, lesz helyette azonban esküvős reality. A Fátylat rá! című műsor vasárnap esténként lesz látható. A főszereplők – kik lennének mások –  házasulandó párok lesznek. Ők versengenek majd egymással azért, hogy melyikük elképzelései valósuljanak meg leginkább az esküvő és a lakodalom lebonyolításának során, hiszen a feladat az, hogy a két pár egy közös menyegzőn keljen egybe. A csatorna azt ígéri, hogy lesz civakodás bőven, mivel a párok szinte semmiben sem értenek egyet a nagy napot illetően.

Hétköznap esténként kilenc óra után indul az őszi filmözön. Augusztus utolsó hetétől Batman-mozikat nézhetünk feszt. Vasárnap esténként pedig krimisorozatok magyarországi premierjei lesznek terítéken: folytatódik a Miami helyszínelők, A helyszínelők, a New York-i helyszínelők és A célszemély is, sőt a Két pasi – meg egy kicsi már Ashton Kutcherrel forgatott legújabb epizódjai is hamarosan láthatók lesznek a csatornán. Csak Demi Moore meg ne tudja!

Ezt sasold ősszel a tévében: Dallas, Voice, Szerencsekérék és Ashton Kutcher

HBO

Járhatunk pszichológushoz

Az HBO a tavalyi sajátgyártású sorozatuk, a Társas játék után, most újabb magyar sorozattal, a Terápiával készül az őszre.
A 40 részes szériát közel fél évig forgatták és októberben kerül adásba. A történet szerint András (Mácsai Pál), a neves pszichológus hétfőtől csütörtökig fogadja rendelőjében a pácienseit. Hétfőnként Laura (Marozsán Erika), keddenként Máté (Nagy Ervin), szerdánként Zsófi (Sztarenki Dóra), csütörtökönként pedig egy házaspár, Petra és Tamás (Szamosi Zsófia – Nagy Zsolt) keresi fel a terapeutát. Péntekenként aztán főszereplőnk szupervízióra megy saját pszichológusához, Ágneshez (Csákányi Eszter), ahol időnként felesége, Judit (Für Anikó) is csatlakozik Andráshoz, így a történetvezetésen keresztül hétről hétre nyolc ember életét, döntéseit, problémáit ismerhetjük meg. „Nagy érdeme lehet a sorozatnak, hogy segít megértetni a magyar társadalommal: az önvizsgálat megkerülhetetlen, és ha kell, a pszichológus ebben jó partner lehet. Nem azért van, hogy felírja a nyugtatót, hanem a hajdani Mester, a Bölcs szerepét tölti be, aki segít a szembenézésben, rálátni a bűneinkre, tévedéseinkre”- nyilatkozta Gigor Attila a sorozat egyik rendezője.

Ezt sasold ősszel a tévében: Dallas, Voice, Szerencsekerék és Ashton Kutcher

És akkor még nem is beszéltünk a várhatóan szeptember végén és október közepén (hivatalosan nem megerősített dátumok – a szerk.) induló RTL2-ről és SuperTV2-ről…

A(z) “Melyik műsort várod a legjobban?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Új Dallas

 

Fotók: Profimedia, Northfoto, TV2, Story4, RTL klub, Viasat3

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top