TV-sztárok

Magyar származású detektív hódít Hollywoodban

Mint megannyi tévénéző, én is a Terepen (Southland) sorozatban figyeltem fel Shawn Hatosyra, aki Sammy Bryant nyomozót alakítja. Magyarosan csengő nevének eredetéről azonban semmit sem találtam, így egyértelmű volt számomra, hogy ez lesz ez első kérdés telefonos interjúnk során.
Magyar származású detektív hódít Hollywoodban
Fotó: Profimedia/Reddot

A Hatosy név elég magyarosan cseng. Van esetleg magyar a rokonságodban?
Egy távoli ősöm magyar volt. De még soha nem jártam Magyarországon, és nem is beszélem a nyelvet. Tényleg, mit jelent a Hatosy?

A Hatosyban egy szám van, a hatos. Arra utal, hogy hatod születésű.
Érdekes. Egyébként mennék Budapestre, ha meghívtok. Örülök, hogy Magyarországon is vetítik már a sorozatot, remélem, hogy élvezitek.

Szerintem a magyar rajongók is szeretettel várnak. De beszéljünk a sorozatról! Számos kritikában kiemelik, hogy a Terepen jelenleg az egyik legrealisztikusabb sorozat. Mit gondolsz, mitől érezheti azt olykor a néző, hogy nem is egy sorozatot néz, hanem a valóságot?
Elsősorban a forgatókönyvnek köszönhető. Igaz, hogy Los Angelesben játszódik a sorozat, de ezek a bűntények nem csak ebben a városban léteznek. Ráadásul a többi hasonló sorozattal ellentétben mi kis kamerákkal forgatunk. És a Terepenben bármi megtörténhet, itt a hősök épp olyan hamar meghalhatnak, mint a gengszterek. Ezzel együtt szerintem közelebb állunk a fikcióhoz.

Azt olvastam, hogy a második évadban, amikor a stáb egy utcai jelenetet forgatott, ténylegesen verekedés tört ki a helyszínen, és a rendőröknek kellett kimenekíteni a színészeket.
(Nevet.) Ez nem városi legenda, tényleg megtörtént. Bár én nem voltam ott, de a többiek elmesélték, mi történt. A környéken lakókat kértük fel, hogy szerepeljenek, nem pedig statisztákat. Kialakult egy kisebb káosz, és jöttek a rendőrök.

A karaktered, Sammy Bryant nyomozó egy lúzer a házasságában, viszont egy igazi hős a munkájában. Merre fog változni a személyisége a következő epizódokban?
Mit is mondtál, hol tart most nálatok a sorozat?

A harmadik évad közepén.
Oh, akkor nem merek lelőni sok mindent. Sammynek zűrös a családi háttere. A feleségével látszatboldogságban él, mindennél jobban szeretne apa lenni, nagyon jó a kapcsolata a gyerekekkel, és igen, ahogy mondod, mindenkit meg akar menteni. A harmadik évadban Sammy apa lesz. Ezt már tudjátok?

Magyar származású detektív hódít Hollywoodban
Michael Cudlitz, Shawn Hatosy,
Regina King, Ben McKenzie

(Fotó: Profimedia/Reddot)

Igen.
Oké, szóval az apaság, azt gondolom, megváltoztatja őt. És elveszít egy hozzá közel álló személyt, akit szinte testvérként szeretett, ami szintén változást hoz a személyiségében.

Ha egyvalamit változtathatnál Sammy személyiségén, akkor mi lenne az?
Te mit nem szeretsz benne?

Ha felszínes vagyok, akkor azt mondom, hogy az öltönye a divat elleni legnagyobb vétek. Komolyra fordítva a szót, Sammy naivságán változtatnék. Na és te?
Szerintem Sammy is épp olyan ember, mint te vagy én. Talán a legnagyobb hibája, hogy nem tudja kezelni a problémáját a feleségével. De pont ettől emberi.

Az Egyesült Államokban januárban kezdődik a Terepen negyedik évadja. Mikor kezdtek forgatni?
Október végén. De napi kapcsolatban vagyok a többi színésszel a leállások idején is.

Kikre gondolsz?
Michael Cudlitzra és Ben McKenzie-re.

Azt már olvashattuk hírekben, hogy a negyedik évadban csatlakozik a stábhoz Lucy Liu színésznő. A jófiúk vagy a rosszfiúk táborát erősíti majd?
Ravasz vagy, de még előttünk is titok a forgatókönyv. Viszont nagyon örülök Lucy érkezésének.

Terepen, minden csütörtök este a VIASAT3-on!

© 2011 Warner Bros. Entertainment Inc.
© 2011 Warner Bros. Entertainment Inc.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top