TV-sztárok

25 titok a Harry Potter fináléjáról

2001-ben indult útjára a Harry Potter-őrület a mozikban. Hét filmmel és tíz évvel később július 15-én elérkezünk a záróepizódhoz, egy gigászi ütközethez Harry és Voldemort között. Meglepő titkok a fináléról.

1.
Kate Winslet ügynöke úgy utasította vissza Helena Ravenclaw szerepét, hogy erről meg sem kérdezte a színésznőt.

25 titok a Harry Potter fináléjáról2.
Emma Watson és Rupert Grint a barátságukra való tekintettel a közös csókjelenetüket tartják a forgatás legnehezebb pillanatának.

3.
A csókjelenetet „hatszor kellett felvenni, és szörnyű volt” – mondta Emma.

4.
Az utolsó epizód teljes cselekménye mindössze egy nap alatt játszódik.

5.
David Heyman producer elárulta, kik voltak azok a brit sztárok, akiket szerződtetni akartak, de ők nem akartak részt venni a Potter-sagában: Daniel Day-Lewis, Ian McKellen, Daniel Craig, James McAvoy és Helen Mirren.

6.
A film készítői annyira összeillőnek találták Tom Feltont és barátnőjét, Jade Oliviát, hogy megkérték a lányt, játssza el Felton karaktere, Draco Malfoy feleségét az epilógusban.

7.
Az eddigi Potter-mozik összbevétele 6 369 345 142 dollár volt.

8.
Steve Kloves forgatókönyvíró volt az egyetlen a stábból, aki bármikor kereshette telefonon J. K. Rowlingot, ha kérdése volt.

25 titok a Harry Potter fináléjáról9.
A monumentális Roxfort-díszlet a forgatás alatt leégett, ezért újra fel kellett építeni.

10.
A filmben Neville Luna Lovegoodnak akarja bizonyítani a szerelmét Hannah Abbot helyett, lévén az utóbbi lányt a negyedik rész után kiírták a mozifilmekből.

11.
Daniel Radcliffe nehezen viselte a dupla rész forgatásával járó stresszt, ezért sokat ivott akkoriban, de ma már újra józan életet él. Rájött, hogy „a pénz nem gyors kocsikra és kurvákra kell”.

12.
Ez az időszaka nagyjából egybeesik azzal, amikor a szülei helyett már maga férhetett hozzá a 48 millió fontosra becsült vagyonához.

13.
Ha harminc év múlva készülne egy remake, Radcliffe legszívesebben Sirius Blacket játszaná, ötven év múlva pedig Dumbledore bőrébe bújna.

14.
Az epilógusban a szereplőket nemcsak sminkkel, hanem vizuális effektekkel is öregítették, ezért a legtöbben maguk is csak a premier napján láthatják a végeredményt.

15.
David Yates rendező százas csomag zsepiket ajánl a nézőknek, mert a finálénak rengeteg áldozata lesz mindkét oldalról.

16.
A Warner filmstúdió eredetileg nem Daniel Radcliffe-et akarta szerződtetni, de J. K. Rowling ragaszkodott hozzá, mivel mindig is így képzelte el Harryt.

17.
25 titok a Harry Potter fináléjárólA csatajeleneteknél 238 statiszta volt jelen, akiken 45 sminkes dolgozott. Az egészet egy fél mérföld hosszú zöld vászon előtt vették fel, ahová a hátteret később digitálisan alkották meg.

18.
A színészek fülét füldugókkal védték Roxfort felrobbanásakor. Emma Watson: „Egyáltalán nem kellett eljátszanom, hogy rémült vagyok. Olyan közel álltam a robbanásokhoz, hogy valóban megfagyott az ereimben a vér…”

19.
A producerek elmondása szerint a rengeteg harc ellenére sem lesz nyílt, látványos erőszak a filmben.

20.
Luna Lovegood alakítója, Evanna Lynch szerint a legbizarrabb az volt, hogy a forgatáson volt egy csapat statiszta, akiket a Halott Gyerekeknek hívtak és hullának sminkelve ott járkáltak közöttük.

21.
Roxfort csatájában minden régi szereplő megjelenik. Radcliffe szerint „ez nagyon szomorú, mivel a teljes világ, amiben Harry felnőtt, befér majd egyetlen helyre”.

25 titok a Harry Potter fináléjáról22.
A gyerekszereplők szabályosan féltek Ralph Fiennestől, mert a színész annyira rémisztő volt Voldemort nagyúr beszédének felvételénél.

23.
Harrynek lehetősége nyílik a nagy ütközet előtt újra beszélni a már halott Dumbledore-ral.

24.
J. K. Rowling nyilatkozata egy esetleges folytatásról: „Nem mondom, hogy nem. Talán egyszer, mert imádtam írni ezeket a könyveket. Most úgy érzem, végeztem ezzel, de sosem tudhatom…”

25.
Végül egy szívszorító videó az utolsó forgatási napokról:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top