TV-sztárok

Kiderült! Leszbikus magyar sztárok

Újabb híres magyar hölgy vallotta be, hogy bizony a lányokat is szereti. A Csillag születik sztárja, Gomes nem titkolja leszbikus kapcsolatait. A pszichológus szerint a társadalom egyre elfogadóbb, igaz, vannak még előítéletek...

Kiderült! Leszbikus magyar sztárokSokan beszélnek róla, suttognak az öltözőkben, de nyíltan kevés sztár vállalja fel, hogy a saját neméhez vonzódik. A hölgyek, úgy tűnik, bevállalósabbak, mint a férfiak, mintha a társadalom elfogadóbb lenne a nők közötti szerelmi kapcsolattal, mint a férfiak közötti vonzalommal.

Az első nő Ungár Klára volt, aki bevallotta, hogy leszbikus;  a politikus 2002. februárban, a kontextus online irodalmi folyóirat nyilvános estjén elmondta, már 2001-ben túlesett a coming outon, vagyis nyíltan felvállalta másságát. Ungár Klára büszkén vállalta másságát, de azóta is visszafogottan él, nem nyilatkozik a témában.

A napokban Gallusz Nikiről derült ki, hogy hiába van túl három eljegyzésen is férfiakkal, a boldogságot mégis csak egy nő oldalán találta meg.

„Ilyen mindig is volt, és lesz is” – mondta a színésznő, aki  többet nem kívánt a témában nyilatkozni.

Az újabb híresség pedig az RTL Klub sztárja, Gomes, aki a Reggeliben elmondta: a lányokat is szereti.

„Sosem titkoltam, hogy biszexuális vagyok” – mondta Gomes, aki azt azonban tagadta, hogy együtt lenne az Appril Projektből Evelinnel.

Gazdag Enikő pszichológus szerint nehéz eldönteni egy híresség esetében, hogy csupán hóbortról, pillanatnyi állapotról, vagy valódi leszbikusságról van szó. „Általában ezek a hölgyek csalódtak a férfiakban, esetleg bántalmazták őket, mindenképpen idegennek érzik a férfiak világát, veszélyesnek tartják, és a nők között érzik biztonságban magukat. Egy leszbikus kapcsolat is lehet jó és kiegyensúlyozott, fontos, hogy a felek vállalják azt, önmagukban a helyére tegyék nemi identitásukat.”

A szakember megjegyzi, szerencsére a társadalom elfogadóbb lett a mássággal kapcsolatban, de még mindig óriási a teher a közszereplőkön, hogy vállalják-e igazi önmagukat, hiszen függetlenül a az utóbbi években tapasztalt elfogadástól, még mindig megbélyegzik őket. 

Kiderült! Leszbikus magyar sztárok

Gomeshez ömlik a pénz

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top