Trend

10 tavaszi alapdarab, amivel érdemes felfrissíteni gardróbunkat

Nem kell ész nélkül mindet beszerezned, divattippjeink között azonban biztosan találsz párat, amik segítségével látványosan megújíthatod tavaszi ruhatáradat.

#1

Virágos maxi ruha

A virágminta örök divat, nem hiányoznak az idei trendek közül sem, maxi ruhával kombinálva pedig tökéletes, ha csinos, mégis kényelmes öltözéket szeretnél. A romantikus apró virágostól a nagy, virágfejekkel díszített darabokig számtalan változatban, no és persze alapszínben megtalálhatjuk, így magasságtól, testalkattól függetlenül mindenki találhat számára előnyös szabásút.

Fotó: instagram/catherine.grey

#2

Nem skinny farmer

Nincs semmi bajunk a skinny farmerrel, de nem baj, ha néha elszakadunk tőle. Tegyünk egy kis komfortzónán kívüli utazást a momjeans, a boyfriend, vagy szűkített változata, a girlfriend farmerok világába, ezek a típusok ugyanis nagyon kényelmesek, divatosak és legalább olyan jól kihasználhatók, mint cuppanós változataik. Világos, kőmosott árnyalatokban a legnépszerűbbek, de e tekintetben inkább azt figyeld, hozzád, alkatodhoz mi illik, mi áll jól. A koptatások kialakítása ugyanis optikailag sokat formázhat rajtunk jó és rossz irányba egyaránt.

Fotó: instagram/yanikasblog

#3

Cargo nadrág

Az oldalzsebes nadrágok a szezon meglepetésvendégei, amikért trendszetter körökben hirtelen mindenki nagyon oda van. Való igaz, a lezser vászonnadrágok afféle nagyvárosi kúlságot adnak a szettekhez, ráadásul magassarkúval párosítani kimondottan ajánlott, így amiatt sem főhet a fejünk, hogy a karakteres zsebek esetleg összenyomnának, vastagítanának. Amit elvesznek, majd a plusz hét centi visszaadja. Feliratos pólókkal, ingekkel, bőrdzsekivel vagy blézerrel egyaránt jól mutatnak.

Fotó: instagram/junesixtyfive

#4

Lezser blézer

A tavaszi kabátok első számú alternatívája az egyenes szabású, hosszított blézer, amely egy szövetkabátnál ugyan vékonyabb, könnyedebb, de legalább olyan jól variálható elegáns és hétköznapi szettekkel is. Szabásuknál fogva egy farmer-pulóver kombót is „felöltöztet”, feszengeni mégsem kell benne, sőt, ha ahhoz van kedvünk, kedvenc sneakerünkkel is párba tehetjük, jól fognak mutatni együtt.

Fotó: instagram/newyorklife_style

#5

Pliszírozott szoknya

Hosszú szezonok óta a pliszírozott midi szoknyák kikerülhetetlen résztvevői a trendösszefoglalóknak. Virágos, csíkos, egyszínű, csillogó vagy matt – számtalan variációban találkozhatunk velük, klasszikus szabásuknak köszönhetően pedig a legegyszerűbb változatában is elegánsak lehetünk. Választhatunk hozzá lezser pólót vagy elegáns inget is, ez már csak tőlünk és az alkalomtól függ, lábbelinek azonban javasoljuk a magas sarkú cipőket. Igaz, hogy a trendek szerint sportcipővel is nyugodtan viselhetjük őket, ez valójában nagyon keveseknek áll jól, hiszen a szoknya lábszárközépig ér csak, a lapos cipellővel így durván összenyomhat látványilag. 

Fotó: instagram/alexandralapp_

#6

Széles hajpánt

A vastag fejpántok, széles hajpántok újra divatba jöttek, Katalin hercegnétől a szomszéd lányig már mindenkin láthattuk, nem véletlenül. A jellemzően szaténból vagy bársonyból készült, sok esetben gazdagon díszített hajpántok ugyanis a legegyszerűbb módok rá, hogy frizuránkat egy mozdulattal feldobjuk, míg praktikuma egy jóféle szárazsamponéval is felér a vészterhes, „nem volt időm hajat mosni” napokon.

Fotó: instagram/parisfashionweek

#7

Blokksarkú cipő

Cikizhetjük azzal, hogy nagyicipő, ettől még divatba jöttek a széles, nem túl magas sarkú cipők, amik egyszerre törnek a balerinák uralmára és formálják át majd a nyári szandáldivatot is. Zárt, saroknál vagy oldalt nyitott változatai tavasszal, vékony pántos típusai nyáron fognak hódítani. A sarokmagasságnak köszönhetően kényelmes, praktikus lábbelikről van szó, ha cipőbolt felé veszed az irányt, mindenképp tarts szemlét köreikben.

Fotó: instagram/bluewhat_

#8

Statement sneaker

A látványos, már-már extrém fazonokat is felöltő sneakerek köszönik jól vannak, és egyáltalán nem igyekeznek sehová a trendlistákról. Neonszínűek, old school fazonok és letisztult hófehér variánsok közül is választhatunk és annyira divatban vannak, hogy a trendi kiskosztümtől kezdve az élére vasalt nadrágig tényleg mindenhez hordhatjuk őket – csak jól nézzük meg az összképet, nem csak hordani, viselni is tudni kell ezeket a karakteres darabokat. Próbálgassuk, nézegessük őket, kár lenne kihagyni épp egy kényelmesen divatos darabot a mindennapjainkból.

Fotó: instagram/andicsinger

#9

Valami állati

Nagyjából mindegy, mit szerzünk be állatmintás változatban, lényeg, hogy dobjuk fel gardróbunkat egy kis párduc-, kígyó- vagy zebramintával. Ezek ugyanis igazi statement minták most, amik lehetnek dögösek, nőcisek, vagányak és abszolút lazák is. Tuti választás a már emlegetett midi szoknyával kombinálni, egy ilyen darab ugyanis borítékolhatóan sok szezonon át divatos marad, egy színben passzoló egyszerű felsőnél több pedig nem is kell hozzájuk, a minta látványa tenni fogja a dolgát.

Fotó: instagram/manhattan_fashion_styles

#10

Háncstáskák

Már tavaly is meghatározó trend volt és idén sem lesz másként a fonott háncs és rafiatáskák helyzete. Kosárkáktól a doboztáskákig sokféle változatban találkozhatunk velük és nyárra sem kell tartalékolni őket: napsütéses tavaszi napokon libbenős ruhánkhoz már bátran válasszunk kiegészítőül háncstáskát, aminek köszönhetően stílusos, romantikus ízt fog kapni öltözékünk.

Fotó: instagram/outfit.styleforyou

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top