Trend

Parfümteszt: Guerlain Mon Guerlain Bloom of Rose EdT

Kipróbáltam a legújabb Mon Guerlain illatot, íme, a tapasztalataim.

Idén tavasszal jelent meg a Mon Guerlain új illatvariánsa, a Bloom of Rose, amelynek ezúttal is Angelina Jolie az arca. A parfüm nevében rózsás, illatában jóval komplexebb, már az első pillanatban meglepett.

Üveg

Egy parfüm esetében nem elhanyagolható szempont a külcsín, hiszen már önmagában emelheti boldogságszintünket, ha egy elegáns üvegcséből fújhatjuk magunkra kedvenc illatunkat. A Bloom of Rose – természetesen – az eredeti Mon Guerlain parfüm megjelenését kapta, a klasszikus formájú üveg továbbra is szemet gyönyörködtető, a kupakot ezúttal rózsaszín szalag díszíti.

Guerlain – Mon Guerlain Bloom of Rose EdT (Fotó: Benecz Judit)

Az illat

A parfüm igazi tavaszi–nyári darab, melegben sem nehezedik ránk, a vanília mégis tetten érhető, és kellemes édességet nyújt az illatnak, de épp csak annyit, hogy az egyszerre citrusos, kesernyés, mégis enyhén édeskés nerolinak és a citrusos illatjegynek biztosítsa a tökéletes alapot. A parfüm komplexitását fokozza, ahogyan bekapcsolódnak az illat lelkét adó virágos jegyek, a bolgár rózsa, a levendula és a jázmin. 

Fejjegy: levendula, citrusos jegy

Szívjegy: arab jázmin, bolgár rózsa, neroli

Alapjegy: vanília, szantálfa

Az első pillanatok

Már első szippantásra is egy stílusos, nagyon kifinomult módon friss és fiatalos illatot ismertem meg, amelyben nincs semmi szúrósság, modorosság. A parfüm citrusosan friss, mégis ott a virágillat, ami puhán ölel körbe, egy luxusparfümhöz méltó módon. Az eredeti illattól véleményem szerint egészen eltérő, lágyabb, fiatalosabb, de semmiképp sem fruskásan felszínes.

Guerlain – Mon Guerlain Bloom of Rose EdT (Fotó: Benecz Judit)

Az illat tartóssága

Az Eau de Toilette parfümöktől elvárt szintű a tartóssága, vagyis a reggel magamra fújt illatot a kora délutáni órákban éreztem úgy, hogy ideje lenne felfrissíteni, szerintem ez abszolút korrekt időtáv. Intenzitása számomra megfelelő volt, nem tolakodó, de kellően érezhető az illat, meleg időben pedig amúgy sem kellemes, ha egy parfüm modorosan erős felhőként követ mindenhová.

Összegezve tapasztalataimat, a parfümöt azoknak ajánlom, akik szeretik a friss, könnyed, mégis nőiesen virágos illatokat, tavaszra és nyárra ez a parfüm nagy kedvenc lehet számukra. A Mon Guerlain Bloom of Rose egyáltalán nem tucatillat, stílusos és összetett, ami sokadik szippantásra is rabul ejt.

Ha te is szívesen kipróbálnád a Guerlain új illatát vásárold meg a webshop-ban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top