Trend

Így válassz ajándékcsomagot karácsonyra, ha nem akarsz mellényúlni

Kozmetikai díszcsomagok egész arzenáljából válogathatunk. Olyan sokan vannak, hogy ha nem tartjuk magunkat néhány alapszabályhoz, könnyen végződhet teljesen hasztalan ajándékátadással a szenteste.

Mindegy, kinek keresünk ajándékot, a legjobb barátnőnk, anyukánk vagy nagypapánk a kiszemelt, kozmetikumok vásárlásánál bizony érdemes az olyan unalmas szempontokra is ügyelni, mint a praktikum. Habfürdős szettet vásárolni valakinek, akinél csak zuhanyzó van otthon, felettébb felesleges, legyen bármilyen cuki és illatos is a csomag, mint ahogyan borotvával sem érdemes kedveskedni szakállas ismerőseinknek, hiába adnak mellé szuper kiegészítőket.

Ha tudjuk, mi a kedvenc illata, márkája, milyen termékeket használ az illető, persze sokkal könnyebb dolgunk van, de tartsuk szem előtt a másik kegyetlenül kiábrándító szempontot is: az anyagiakat. Jó, ha előre meghatározzuk, mekkora keretből kell kigazdálkodni az ünnepeket, és ennek szellemében kikutatni azokat az ajándékokat, amik jó minőségűek, tetszetősek és van is értelmük.

A kozmetikai ajándékcsomagok például tökéletes megoldások minderre.

Illusztráció: thinkstockphoto

Egy kisebb tusfürdő-testápoló szettet könnyen bepasszírozunk a keretbe, aminek örülhet kedvenc kolléganőnk, barátnőnk, a legcukibb szomszédunk, de anyunak sem ciki választani egyet kísérőajándékként.

 

A képzeletbeli ajándékozós listák tetején férfiak esetén szinte biztos, hogy az after shave-es szettek csücsülnek, holott gyanús, hogy nincs az a pasi, aki olyan ütemben tudná elhasználni őket, ahogyan az ünnepek követik egymást. Érdemes ezért esetükben is keresni „valami mást”, például egy férfias illatú tusfürdőt és sampont tartalmazó csomagot, aminek egészen biztos, hogy hasznát veszik majd.

 

Remek alternatívák azonban a szakállápolós összeállítások is – ehhez persze nem árt, ha a kiszemelt ajándékozott rendelkezik állandó jelleggel némi arcszőrzettel. Ha így van, egészen biztos, hogy kíváncsian fogja próbálgatni a készítményeket, hiszen egy szép, ápolt szakáll legalább annyi gondozást igényel, mint a frizura.

Balea MEN és Alverde szakállápoló ajándékcsomagok

A sellőmánia a lányoknál nagyon fiatalon, nagyjából az ovis kiscsoportban már jelentkezik, és látva a sminktrendeket, még a huszonéveseket is simán le lehet venni a lábukról hableányos kozmetikumokkal. Épp ezért borítékolható, hogy sellőmintás szépségcsomaggal nyert ügyünk lesz, ha lányunknak, unokahúgunknak, vagy bárki fiatal hölgyeménynek keresgélünk ajándékot úgy 4 és 34 24 éves kor között.

Balea Young ajándékcsomag

Ha végképp tanácstalanok vagyunk, minek örülne kedvenc rokonunk, milyen hasznos aprósággal lepjük meg az óvó nénit, tanító nénit vagy a hetente teljesen más dolgokért rajongó kamasz gyerekünket, adjunk nekik karácsonyra ajándékkártyát. Ugyanis az nem szívtelen és snassz, hanem egy nagyon is figyelmes gesztus, amit még nem volt ember, aki ne használt volna fel örömmel valami olyan dologra, amit tényleg nagyon szeretett volna megvásárolni, kipróbálni. Egy drogériás ajándékkártyával ráadásul biztos, hogy nagyobb szabadságot adunk, mint ruhautalványos változatával, hiszen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen a stílusunk vagy életvitelünk, kozmetikumokra, szépítőszerekre mindenképp szükségünk van.

DM-ajándékkártya

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top