Trend

Így kerülnek hajápolók az éléskamrából a samponba

Nem csak limonádét készíthetünk belőlük, vagy épp a főzés során használhatjuk fel őket, de érdemes figyelmet szentelni nekik akkor is, ha a megfelelő hajápoló készítmény kiválasztása előtt állunk. Éléskamránk kincsei ugyanis elsőrangú összetevőknek számítanak a szépségápolásban is.

Citrom

Gombaellenes összetevőnek számít, így a korpásodás ellen kimondottan hatásos a citrom, de a hajhullás visszaszorításában is jeleskedik. Magas C-vitamin-, folsav- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően a citrom kivonatait azért is felhasználják a hajápolókhoz, mert erősíti a hajhagymákat, segítve ezáltal azok növekedését, erősödését, illetve csökkenti a hajhullás mértékét. Segít eltávolítani a fejbőrről az elhalt hámsejteket, a frizura fényesebb, egészségesebb lesz általa.

Önmagában a citromot természetes hajvilágosítóként is sokan használják, amitől ugyan nem lesz barna hajzuhatagunkból tejszőke, de egy kis napszítta világosítást nyerhetünk segítségével.

Tipp:


Méz

Az édes arannyal nem csak ételeinket, italainkat tehetjük finomabbá, hajunk egészségéért is bátran fordulhatunk hozzá, a jótékony hatás nem marad el. Emolliensként kondicionálja a hajszálakat és csökkenti azok károsodottságát, ami az egyik fő okozója lehet a haj lassú növekedésének.

Erősíti a hajtüszőket, ezáltal segíti a hajhullás mértékének csökkenését. Miután a méz antibakteriális tulajdonságokkal is bír, a mézkivonatokat tartalmazó készítmények a fejbőr ápolásában is segítségünkre lehetnek, ami, mint tudjuk, nemcsak bőrünk egészsége érdekében fontos, de közvetlen hatással van a hajszálak egészségére, növekedésére is.

Tipp:


Olívaolaj

A száraz fejbőr okozta viszketés, korpásodás nagyszerűen kezelhető olívaolajat tartalmazó készítményekkel, hiszen az olívaolaj ápolja, puhítja a bőrt, de ugyanígy a száraz haj számára is megváltás lehet az alkalmazása. A sprőd, igénybe vett hajszálak számára értékes ápoló összetevőket tartalmaz, sőt, önmagában akár még hajvégápolóként is alkalmazhatjuk. Eredményül lágy, puha hajat kapunk, és ami még fontosabb, egészségesebbet is.

Gazdag E-vitaminban, omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban, védi a haj keratintartalmát, vagyis annak legfőbb elemét, valamint a hajszálak nedvességtartalmának megőrzését is segíti. A felhalmozódó faggyú, amely szintén gátolhatja a haj megfelelő növekedését, olívaolaj segítségével gyengéden eltávolítható.

Tipp:


Tőzegáfonya

Igazi szupergyümölcs, amelyet rendszeresen fogyasztva sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért; antioxidáns hatásai, valamint értékes összetevői miatt azonban a kozmetikumok összetevőjeként is érdemes figyelni rá.

A hajápolás terén a fejbőr egészségének megőrzésében játszhat nagy szerepet: gombaellenes összetevői miatt a tőzegáfonya kivonata segíti a korpás, viszkető fejbőr gyógyulását. A hajszálak tekintetében azok növekedését stimulálja, egészségesebbé teszi a haj szerkezetét, így az fényesebbé, erősebbé válik.

Önmagában használva még enyhe hajszínezőként is tekinthetünk a gyümölcsre, ugyanis ha annak nedvével átitatjuk hajunkat, kiemeli a sötét hajszín természetes, vöröses árnyalatát.

Tipp:


Zöld tea

 

Az antioxidánsokban és koffeinben gazdag növényből nem csak tea készül, a hajápolás terén is számíthatunk segítségére. A zöld tea kivonatainak összetevői ugyanis stimulálják a hajtüszőket, ezáltal ösztönzik a hajnövekedést.

Természetes panthenoltartalmának köszönhetően előszeretettel teszik bele samponokba és balzsamokba, mivel erősíti a haj szerkezetét, a theanin nevű aminosavval együtt pedig a hajvégek töredezettsége ellen is hat. Segíti továbbá, hogy a nedvesség a hajszálakban maradjon, így a haj egészségesebb, fényesebb lesz a zöldtea-kivonatot tartalmazó készítményektől.

Hasonlóan a citromhoz vagy a mézhez, a zöld teának is van fejbőrápoló hatása, a korpás, száraz hajas bőrfelület nagyon jól kezelhető segítségével.

Tipp:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top