Trend

Ettől a könnyed is kicsordul – íme a világ legdrágább női kézitáskái

Létezik nő, aki azt mondaná: "már elég táskám van, nem kérek többet…"? Persze hogy van. És olyan, aki ezekre a táskákra is nemet tudna mondani? Ezt már nehezebben hisszük. Ezek a táskák ugyanis nem csak gyönyörűek, de észvesztően drágák is. Nagyon-nagyon-nagyon drágák.

Ha arra vagy kíváncsi, hogyan kerülhet egy sima női táska 40 millió forintba, és ki veszi ezt meg, akkor nem vagy egyedül. Erre mi is keressük a választ, és nemigen találjuk, ha józan logikával közelítünk a kérdéshez. Persze a világ legdrágább táskáinak árát megdobja az a sok gyémánt és arany, amit beléjük építenek, és sokat ad az értékéhez a patinás márkanév, valamint a nemes alapanyagok is, de akkor is… kicsit drágálljuk ezeket az amúgy gyönyörű tatyókat.

Hermès Birkin – Crocodile Bag – 140 000 $

Nem ez a legdrágább női táska a világon, de ma a legnagyobb presztízse ennek a márkának van. Ez olyannyira igaz, hogy jelenleg az aranynál is jobb befektetésnek számít a Birkin egy-egy darabja: az elmúlt 35 évben ugyanis 500 százalékkal emelkedett a cég részvényeinek ára – és ezzel együtt a táskáké is. Ez a táska kis híján 39 millió forintba kerül.

Ettől a könnyed is kicsordul – íme a világ legdrágább női kézitáskái
 

Lana Marks – Cleopatra Bag – 250 000 $

Lana Marks évente mindössze egyetlen Cleopatra kistáskát gyárt, és azt minden bizonnyal nagy műgonddal teszi: a táskák mindegyike krokodilbőrből készül, és 18 karátos arany a kapcsa, amit 1500 darab fekete és fehér gyémánttal díszít. Minden évben egy sztár lehetőséget kap, hogy valamelyik vörös szőnyeges gálán ingyen és díjmentesen bemutathassa a közönségnek a táskát. Nem lehet felhőtlen öröm ez a feladat, mert nagyjából 70 millió forintot kell kézben tartani egy egész estén át.

Ettől a könnyed is kicsordul – íme a világ legdrágább női kézitáskái
 

Chanel – “Diamond Forever” Classic Handbag – 261 000 $

Ez a táska nem fog szembejönni veled az utcán, sőt valószínűleg senki mással sem: épeszű ember ugyanis nem akaszt a vállára 72 millió forintot, hogy azzal korzózzon. Ha mégis, akkor sincs sok esély rá, hogy éppen te pillantsd meg ezt a látványt élőben: ebből a táskából ugyanis mindössze 13 darab készült. A pántja fehérarany, a kapocs díszítése pedig 344 gyémántból áll.

Ettől a könnyed is kicsordul – íme a világ legdrágább női kézitáskái
 

Hermès Birkin (tervezte Ginza Tanaka) – 1,9 millió $

Platina és gyémánt – e kettő miatt csillagászati a táska ára. Nagyon praktikus és figyelmes ötlet, hogy ennyiért a pánt karkötőként és nyakláncként is használható, a csaton látható hatalmas, körte alakú gyémánt pedig levehető. 2008-ban egy aukción mai árfolyamon számolva 526 millió forintot adtak érte!

Ettől a könnyed is kicsordul – íme a világ legdrágább női kézitáskái
 

Mouawad – 1001 Nights Diamond Purse – 3,8 millió $

A mai napig ez a táska tartja a rekordot a világon a maga 1 milliárd 52 millió forintos árával… Meg is dolgoztak ezért keményen a tervezők, akik 8800 órán keresztül bütykölték ezt a szépséget, amíg mind a 4517 gyémántot ráragasztgatták.

 

Ettől a könnyed is kicsordul – íme a világ legdrágább női kézitáskái

Olcsóbb darabok napi használatra

Nem szeretnénk, ha sóvárogva kellene itt hagynod ezt a cikket, és azon búslakodnál, hogy neked sosem lesz pénzed ilyen szép táskákra. Ezért összeválogattunk néhány hasonlóan mutatós, de nagyságrendekkel olcsóbb darabot, amiket már napi használatban is láthatsz az utcán, és a hazai kirakatokban is feltűnnek. Gondosan ügyeltünk rá, hogy az áruk egyik esetben se haladja meg a 12 millió forintot. Kellemes vásárlást kívánunk!

Megnézem
Összes kép (1)

 

Még több táska az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top