Trend

Betiltották a szoknyát egy iskolában

Tiltakozást szerveztek és petíciót is indítottak a diákok az új dress code ellen.

A San Diegó-i Cathedral katolikus középiskola új öltözködési szabályzatával betiltotta a szoknya viselését az intézményben. A korábbi dress code csupán azt határozta meg, hogy a diáklányok szoknyájának legalább térdig kell érnie, azonban formaruha nem volt, a ruhadarabot bárhol beszerezhették. Az iskola vezetése szerint azonban ez nem működött, a férfi tanárok számára pedig kényelmetlen volt a megfelelő szoknyahosszra figyelmeztetni a tinédzser lányokat. Épp ezért döntött úgy az iskola, hogy változtatnak a szabályzaton.

„A dress code-ra legalább három jó ok miatt van szükség: hogy kifejezze az egységet, visszafogottságra ösztönözzön, és minimalizálja az egyes stílusokhoz vagy ruházati márkákhoz igazodó nyomást” – fogalmazott az iskola igazgatója, Kevin Calkin. 

A diáklányok ezentúl hosszúnadrágot, kaprinadrágot vagy bermudát viselhetnek az intézményben, fekete, tengerészkék vagy khaki színben. Az új szabályozás sokuknak nem tetszik, ezért kedd reggel békés tiltakozást szerveztek az iskolánál.

Mindemellett petíciót is indítottak a döntés ellen, melyet eddig már közel háromezren írtak alá.

„A lányok ugyanúgy tanulni járnak oda, mint a fiúk. A szoknya hosszúsága csak akkor zavaró, ha a lányokra szexuális tárgyként tekintenek” – mutatott rá a petíció egyik támogatója.

Az iskola szóvivője ugyanakkor azt mondja, az új dress code épp az egyenjogúságot támogatja, hiszen most, hogy a fiúk és a lányok egyaránt nadrágot fognak viselni, végre a fontos dolgokra összpontosíthatnak majd.

via

(A nyitókép illusztráció! Forrás: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top