Trend

99 méretben kapható ez a ruha

Teljesen megreformálná a hagyományos ruhaméretezési modellt egy amerikai cég.

A ruhadarabokat általában 5-7, nagyon jó esetben 9 féle méretben lehet kapni. Egy amerikai startup cég, a Laws of Motion viszont azt tűzte ki célul, hogy teljesen megreformálja a hagyományos ruhaméretezési modellt.

„A méretezés elavult, évtizedek óta nem igazán frissítették. A cél az volt, hogy az adattudomány segítségével tökéletesen illeszkedő női ruházatot hozzunk létre” – magyarázta Carly Bigi, a vállalkozás alapító-vezetője.

A divatmárkák számára természetesen az a leginkább gazdaságos megoldás, ha kevesebb, mint egy tucat méretben gyártják a termékeiket.

„A rendszer tökéletesen működik, ha pontosan olyanok a méreteid, mint a modellnek. A legtöbb nőről azonban ez nem mondható el.”

(Laws of Motion)

A cég ezért tízezer nőtől milliónyi adatpontot gyűjtött össze, hogy pontosan megértsék a testük méreteit és formáit. Ezek alapján készítették el első és eddigi egyetlen terméküket, egy egyberuhát, mely összesen 99 különféle méretben és háromféle színben, feketében, pirosban és tengerészkékben kapható. Darabja 195 dollár, vagyis nagyjából 56 ezer forint.

„Úgy gondoljuk, az inkluzivitás több, mint a méretek száma. A méreteken belüli formák is ide tartoznak” – fogalmazott Bigi.

A cég honlapján a vásárlóknak néhány egyszerű adatot kell megadniuk, mint a magasságuk, a súlyuk, az életkoruk, az etnikai hovatartozásuk, illetve a melltartó- és a farmerméretük. Ezekből számolja ki az algoritmus, hogy a 99 méret közül melyik a legmegfelelőbb a számukra.

Amint valaki elküld egy megrendelést, a rendszer ezt továbbküldi a gyárba, ahol lézervágással és varrógéppel nagyjából 10 perc alatt el is készül a ruha, amit aztán napokon belül postáznak az ügyfélnek. Felesleg így nem keletkezik, hiszen a ruhákból nincs előre legyártott készlet.

A cég a jövőben további ruhadarabokat is szeretne piacra dobni, ugyanezzel a méretezési és gyártási modellel.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top