Trend

MET-gála 2019: kristálycsillár, tükörtojás és tevepata a rózsaszín szőnyegen

Akadt, aki vetkőzött, más kristálycsillárnak öltözött, de olyan is volt, aki a saját feje élethű másolatával jelent meg a 2019-es MET-gálán. Ami elszabadulhatott, az el is szabadult.

Az elmúlt órákban annak rendje és módja szerint lezajlott az év legpuccosabb jelmezbálja, a MET-gála. A New York-i Metropolitan Múzeum jótékonysági divatgálája mindig a túlzásokról szól, idén pedig direkt ez is volt a témája. Az alapötletet Susan Sontag amerikai írónő egy 1964-es esszéje szolgáltatta, amelyben a színpadias, ironizáló stílust (angolul: camp) úgy definiálta, mint a természetellenesség szeretetét, a ravaszság kedvelését, a túlzást – lássuk, ki hogyan értelmezte a dolgot.

Lady Gaga

Az est egyik házgazdája ezúttal – nyilván – Lady Gaga volt. Az eseményt az ő átöltözős, pontosabban átvetkőzős performansza indította.

Lady Gaga (Theo Wargo/WireImage)

A popsztár egy hatalmas, rózsaszín, sátorszerű ruhában érkezett…

Lady Gaga (Kevin Tachman/MG19/Getty Images)

Ez alól került elő egy fekete, gigamasnis szett.

Lady Gaga (Kevin Mazur/MG19/Getty Images)

Majd következett egy újabb rózsaszín outfit, megküldve egy jókora napszemüveggel és egy kilencvenes éveket idéző „bunkofonnal”.

Lady Gaga (John Shearer/Getty Images for THR)

Végül ez a bugyi–melltartó–neccharisnya–platformcipő kombináció zárta a sort, melyhez hasonlót már épp eleget láttunk Gagán.

A legdrámaibbak

Cardi B (John Shearer/Getty Images for THR)

Cardi B gigantikus vörösvérsejtnek öltözve, a gála legdrámaibb outfitjében jelent meg, megidézve egyben a gigaruhák elkötelezett hívét, Rihannát is, aki idén kihagyta az eseményt. A ruhát Thom Browne tervezte, és 35 ember készítette el, mintegy kétezer munkaóra alatt, tüll, organza, valamint nagyjából harmincezer toll felhasználásával. 

Billy Porter (John Shearer/Getty Images for THR)

Billy Porter színész egyiptomi istenségnek öltözött, és – nehogy észrevétlen maradjon – hat félmeztelen férfival cipeltette be magát a rendezvényre. 

Billy Porter (John Shearer/Getty Images for THR)

A lépcsőn aztán széttárta angyalszárnyait és ragyogott.

Jordan Roth (Jamie McCarthy/Getty Images)

Pechjére azonban megérkezett Jordan Roth, a színházteremnek öltözött színháztulajdonos, és ellopta előle a show-t.

Csillivilli

Julianne Moore (John Shearer/Getty Images for THR)

Itt az ideje, hogy túlessünk az est legborzasztóbb ruháján is, ami nem más, mint ez a metálsárga, fodros flitterkatasztrófa, melyet Julianne Moore aggatott magára. 

Saoirse Ronan (Neilson Barnard/Getty Images)

Pedig a színesben csillogás nem feltétlenül ízléstelen, ahogy ezt Saoirse Ronan és a Gucci divatház be is bizonyította.

Emily Ratajkowski (John Shearer/Getty Images for THR)

Emily Ratajkowski szettje Chert és az ő ikonikus, Bob Mackie által tervezett öltözékeit idézte. Mégpedig kifejezetten meggyőző módon.

Gigi Hadid (Dia Dipasupil/FilmMagic)

Gigi Hadidot Michael Kors öltöztette tetőtől talpig jégkirálynőnek.

Celine Dion (Neilson Barnard/Getty Images)

Celine Dion félúton egy brazil szambatáncosnő és egy vízesés között, az Oscar de la Renta divatház kreációjában. A ruha háromezer óra alatt készült, és csaknem tíz kilót nyom. Talán ezért nem tűnik annyira őszintének az énekesnő mosolya.

Florence Welch (Karwai Tang/WireImage )

Florence Welch, a Florence and the Machine énekesnője erősen kimaxolta az unikornis-hercegnő témát. De legalább jól csinálta.

Katy Perry (Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

A gála idei témáját figyelembe véve a csillivilli kategóriában mégis Katy Perry nyerte a ruhaversenyt, aki bizony nem vacakolt, hanem mindenféle homályos utalást mellőzve egészen őszintén kristálycsillárnak öltözött.

Kardashianék és egy tevepata

Kim Kardashian (Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Kim Kardashian öltözékét az a jelmez inspirálta, amit Sophia Loren viselt 1957-es, Fiú a delfinen című filmjében. A derekát elnézve a levegővételt nem vihette túlzásba ezen az estén.

Amber Valletta (Theo Wargo/WireImage)

Kardashian derekánál csak egyvalami nyújtott fájdalmasabb látványt, ez pedig Amber Valletta tevepatája volt. 

Kylie Jenner és Kendall Jenner (Neilson Barnard/Getty Images)

Kardashian húgai, Kylie és Kendall Jenner idén összeöltöztek. Pontosan úgy néztek ki, mint Hamupipőke mostohanővérei, akik táncosnőnek álltak Las Vegasban.

A legeredetibbek

Lupita Nyong’o (John Shearer/Getty Images for THR)

Deréktól felfelé határozottan pazar volt ez a Versace-kreáció, illetve a hozzá készült smink és frizura, a szoknyarész viszont kevésbé illett a képbe. Ebben az esetben a több lett volna a több – Lupita Nyong’o simán tudta volna viselni azt is.

Cara Delevingne (Neilson Barnard/Getty Images)

Cara Delevingne szivárványos cukorkaszettjére a szó szoros értelmében a szemgolyós, felhúzható fogsoros, banánhéjas fejdísz tette fel a koronát.

(Theo Wargo/WireImage)

Oldalt még egy biztosítótűkön lógó tükörtojás is befigyelt.

Jared Leto (Jamie McCarthy/Getty Images)

Jared Leto a saját feje élethű másolatával a kezében lépett a rózsaszín szőnyegre. Az igazat megvallva tőle valami ilyesmire is számítottunk.

Tracee Ellis Ross (Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Tracee Ellis Ross színésznő egy egyszerű fekete Moschino estélyit húzott, melyhez kiegészítő gyanánt a mellkasán rögzített arany képkeretet viselt, gyakorlatilag két lábon járó műalkotássá téve saját magát. 

Janelle Monáe (Theo Wargo/WireImage)

Végül pedig az abszolút kedvencünk az idei MET-gáláról: Janelle Monáe outfitje. A Picasso inspirálta Christiano Siriano-kreáció minden millimétere úgy zseniális, ahogy van. Mutatjuk videón is, mert az a szemmeltartó bizony rebegtette is a pilláit…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top