Trend

Katalin hercegné menyasszonyi ruhája megváltoztatta a divatot

A menyasszonyi ruhák divatját évekre meghatározta Katalin hercegné esküvői öltözéke.

Kate Middleton és Vilmos herceg éppen ma 8 éve, 2011. április 29-én kötött házasságot. Katalin menyasszonyi ruhája, melyet Sarah Burton, a Alexander McQueen divatház kreatív igazgatója tervezett, rendkívüli hatást gyakorolt az esküvői divatra.

„Kate ruhája az esküvői iparban és a divatiparban is elindított egy trendet. Sikkes, elegáns és modern volt, úgy, hogy közben hagyományos és klasszikus is maradt, tökéletes volt egy valódi, királyi esküvőre, és utat nyitott a kevesebb több jegyében készült ruháknak” – magyarázta Stephanie Moran esküvőiruha-tervező és blogger.

(Pascal Le Segretain/Getty Images)

Kate Beavis, a Magpie Wedding bloggere rámutatott: a Grace Kelly menyasszonyi ruháját idéző kreáció nosztalgikus irányzatot indított el. Míg a korábbi években a menyasszonyok inkább modernebb sziluetteket választottak, például ujjatlan vagy pánt nélküli felsőrésszel ellátott darabokat, Katalin ruhája újra divatba hozta a csipkés, zártabb, hosszú ujjú darabokat és nem utolsósorban a fátylat.

Egy ideig ez is maradt a legnagyobb divat, ám azóta két újabb királyi ara, Eugénia hercegnő, illetve Meghan Markle öltözéke formálta át a menyasszonyi trendeket, így ma már a letisztultabb, egyszerűbb ruhák számítanak a legmenőbbnek.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top