Trend

Így öltözz változatosan, ha feketeimádó vagy!

A fekete a kedvenc színed? Nekem is. Megmutatom, mi mindennel szoktam variálni, hogy ne legyen egyhangú és gyászos a megjelenésem.

Új sorozatomban az NLCafé divatszerkesztőjeként saját magam mutatok majd be különféle trendeket és stílustrükköket, melyeket ti is hasznosíthattok a hétköznapokban. Az első részben arról lesz szó, hogyan öltözködj változatosan, sőt akár színesen, ha alapvetően a fekete a kedvenc színed.

Az én feketeimádatom nagyjából 20 éve kezdődött és érzésem szerint már nem nagyon fog elmúlni. Volt, hogy igyekeztem tudatosan tenni ellene, „feketementesen” öltözködni, végül azonban beláttam, hogy a fekete igenis jó szín és kész. Nekem, személy szerint a tiszta fekete szettekkel sincs bajom, tény ugyanakkor, hogy sokan látják ezeket gyászosnak, negatívnak vagy szimplán csak egyhangúnak. A fekete ugyanakkor a legsokoldalúbban kombinálható szín is, az idei trendek pedig e tekintetben különösképp kedvezőek.  

Szoknyák, szoknyák…

Ha úgy érzed, hogy neked a fekete szín áll a legjobban, ezt érzed a legkomfortosabbnak az arcod környékén, akkor a legkézenfekvőbb megoldás, ha felülre fekete felsőrészt veszel fel, alulra viszont valamilyen más színű holmit. És nem, még véletlenül sem kék farmert, hanem leginkább valami látványosat, akár szokatlant. 

Fotó: Leéb Ádám

Az én egyik idei, tavaszi kedvencem ez a szoknya; nem elég, hogy sáskazöld, de még tüll és pliszírozott is. Erre aztán nem lehet azt mondani, hogy úgy nézek ki, mintha temetésre mennék! A felül fekete, alul élénk kombináció további nagy előnye, hogy így olyan színeket is viselhetünk, melyek ugyan tetszenek, de alapvetően mégsem állnak a legjobban. Az a zöld árnyalat például egy felsőrészen a hozzám hasonlóan világos bőrszínűeket gyakorlatilag kiradírozza. Ha viszont csak alulra vesszük fel, ráadásul a fekete felső, fekete harisnya adta kerettel, akkor nem tud sápasztani. 

Egy olyan feltűnő ruhadarabot, mint ez a szoknya, érdemes megtámogatni az outfitben egy színben passzoló kiegészítővel is, mely ebben az esetben a fülbevaló, de lehet karkötő, táska vagy akár cipő is.

A szoknya persze nem csak a színárnyalata miatt lehet feltűnőbb darab. A második szettben látható modell zöldje például önmagában véve nem lenne különösebben izgalmas. A fényes textúra, az apró leopárdminta és a könnyű esés azonban figyelemfelkeltővé teszi.

Fotó: Leéb Ádám

A szoknya karaktere ugyanakkor olyan, hogy egy mélyebb kivágású vagy élénkebb színű felsőrésszel már közönséges hatást keltene. A fekete, háromnegyedes ujjú, basic toppal viszont ez kiküszöbölhető. 

Neon

2019 tavaszára egyértelműen visszatértek a neonszínek, melyek nem elhanyagolható módon oda-vissza imádják egymást a feketével. Használjuk ki ezt is! 

Nem kell félni attól sem, hogy felülre húzzunk neonszínt, ám fontos, hogy az a színtípusunknak megfelelő legyen, különben nagyon sápasztani fog. Általánosságban elmondható, hogy a nyár és a tél típusoknak a rózsaszín, a tavasz típusoknak főleg a zöld és a sárga, míg az ősz típusoknak a narancs neonos árnyalatai állnak jól. 

Fotó: Leéb Ádám

Egyszerű fekete szoknya vagy nadrág helyett inkább egy kötényruhával kombináltam a neonpink garbót. A kivágás nem csupán hagyja hagyja érvényesülni, de kontrasztot adva még ki is emeli a felsőrész színét.

Fotó: Leéb Ádám

Ha gyakran jársz egyszínű, fekete öltözékekben, érdemes beszerezned egy kimondottan élénk színű kabátot vagy blézert. Ez lehet akár neonszínű, mint az én esetemben, de ha ezekért az árnyalatokét nem vagy oda, akkor szóba jöhet a piros, a királykék, a gyíkzöld vagy akár a citromsárga is. A lényeg, hogy „világítson”.  Egy ilyen darab a legminimalistább fekete összeállításba is életet lehel. 

Mintás

A fekete-fehérnél magától értetődőbb kombináció nem létezik, éppen ezért nehéz viszonylag eredetit mutatni ebben a kategóriában. Egy kevésbé szokványos mintázatú fekete-fehér ruhadarab viszont ilyesmi lehet.

Fotó: Leéb Ádám

A batikolt minta a neon mellett a 2019-es év másik nagy visszatérője. És bizony nem csak pólókon meg hippiszoknyákon-nadrágokon, melyekkel azonosítani szokás ezt a stílust, hanem gyakorlatilag bármilyen holmin. Ez a szűk szabású, batikolt mintás egyberuha blézerrel, magassarkúval kombinálva akár munkahelyi viseletként is megállja a helyét. 

Fotó: Leéb Ádám

A fekete szín elkötelezett híveinek gardróbjában ott a helye minimum egy olyan felsőrésznek is – ez lehet például ing, blúz, vagy top –, melynek mintájában a fekete, valamint egy vagy akár több élénk szín is szerepel. Egy ilyen darabot nagyon jól ki tudunk használni, hiszen szinte az összes különféle hosszúságú és szabású fekete szoknyánkkal és nadrágunkkal felvehetjük. Én ezúttal egy szivarnadrágot választottam hozzá, a fülembe pedig a blúz zöldjével harmonizáló fülbevalót tettem.

Sárga

Sárga színt sokan nem mernek viselni, mivel azt hiszik, nekik aztán biztosan nem áll jól. Pedig a sárgának valamelyik árnyalata szinte mindenki számára előnyös, csak épp a színeinkhez viszonyítva meg kell találni ezt a bizonyos árnyalatot. A kreolabb bőrszínhez egyaránt passzol a nagyon világos és a sötétebb sárga is. A közepes, illetve világosabb bőrszínnel rendelkezőknek a napsárga, illetve középtónusú sárga lesz a barátja, míg sápadt bőrszínhez a mustársárga való.

Fotó: Leéb Ádám

A sárga pedig tökéletesen működik a feketével és nem csak akkor, ha méhecske vagy. Én egy sárga oversize ruhát kombináltam fekete darabokkal. Ha sárga van rajtad, hagyd, hogy az öltözéked főszereplője legyen! Ezen felül nem szükséges, sőt nem is ajánlatos túlcifrázni további feltűnő holmikkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top