Trend

Megbüntették a diákokat a hajuk miatt

Teljesen átlagos volt a hajviseletük, de a szigorú dress code-ba ez sem fért bele.

Két texasi fiú és a szüleik heves vitába keveredtek az iskolájukkal. Az intézmény szerint a diákok a hajviseletükkel megszegték a Van középiskola dress code-ját.

A. J. Hardyt és Cade Christensent a szüleik tudta nélkül függesztették fel első alkalommal. Később hiába vágattak le a gyerekek a hajukat, mégsem tetszett az iskola vezetésének. A hajuk teljesen átlagos volt, kicsit hosszabb, amit a homlokuknál oldalra fésültek (itt a fotó róla).

Az iskola igen szigorúan szabályozza a diákok hajviseletét:

A haj legyen tiszta, ápolt, ne legyen túl hosszú. Nem lóghat túl a szemöldökön, a fülcimpán vagy a gallér alá. Az irokéz haj nem megengedett, mivel nem lehet 2,5 centiméternél nagyobb hosszkülönbség a hajban. Tilos a lófarok, a fejpánt és bármi, ami a haj természetes mozgását akadályozza. Az iskola vezetése fenntartja magának a jogot, hogy megállapítsa, mi az, ami túlzás.

Az egyik diák értetlenül áll a felfüggesztés előtt. Azt mondta, nem egy ruhadarabról van szó, amit otthon átvesz az ember. Ha levágatja a haját, éjjel-nappal ugyanúgy viseli az iskolában és otthon is.

A tankerület az eset után közölte, nem várható változás a szigorú dress code-ban, de felhívják a szülők figyelmét a lehetséges problémákra.

(Yahoo Lifestyle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top