Trend
Szponzorált tartalom

Pigmentfoltok a bőrön: így különböztetheted meg őket

Hiperpigmentáció, melazma, pattanásfoltok, öregségi foltok... Elmondjuk, mi a különbség ezek között.

Hiperpigmentáció alatt azokat a barnás foltokat értjük, melyek a melanin túltermelődése következtében jelennek meg a bőrön. Ezen belül azonban többféle típust különböztetünk meg. Íme a három leggyakoribb.

Melazma

Melazma (iStock)

A melazma  – vagy kloazma – leggyakrabban az arcon, a homlokon, a karokon vagy a hason jelentkező folt. Míg a hiperpigmentáció más formái a nőket és a férfiakat nagyjából egyenlő arányban érintik, ez sűrűbben fordul elő nőknél. Terhességi maszkként is emlegetik, ugyanis sok esetben a várandósság alatt jelenik meg, de kialakulhat a fogamzásgátló szedése alatt is. Általában hormonális eredetű, ami a kezelését is megnehezíti.

Gyulladás utáni hiperpigmentáció

(iStock)

A gyulladás utáni hiperpigmentáció, ahogy arra a neve is utal, különféle bőrgyulladások, például akné vagy épp ekcéma után, azok helyén jelentkezhet. A test bármely részén előfordulhat, de az arcon és a nyakon találkozhatunk vele a legtöbbször. Általában 3–18 hónap alatt halványodnak el, de kezeletlenül akár ennél tovább is megmaradhatnak, azért mindenképp ajánlatos tenni ellenük.

Öregségi foltok

(iStock)

Az öregségi foltok, más néven májfoltok barnás vagy akár fekete színű pöttyök, foltok, melyek legtöbb esetben az arcon, a dekoltázson, a kezeken, illetve a test más, erős napsugárzásnak kitett részein jelennek meg, általában 40 éves kor felett. 

Az egyenletesebb megjelenésű bőrért…

Az Eucerin Anti-Pigment termékeket kifejezetten a hiperpigmentáció csökkentésére fejlesztették ki, hogy bőröd egyenletesebb megjelenésű és sugárzó legyen.

Eucerin Anti-Pigment

A termékcsalád tagjai thiamidolt tartalmaznak. Ez egy hatékony és szabadalmaztatott összetevő, mely a hiperpigmentáció kiváltó okára hat: csökkenti a melanintermelést. Klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatok bizonyítják, hogy halványítja a sötét foltokat és megelőzi újbóli kialakulásukat. Az első eredmények már két hét után láthatók, és a termékek rendszeres használatával folyamatos a javulás.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top