Trend
Szponzorált tartalom

Zöld frissesség, sárga egzotikum, rózsaszín romantika – a women’ secret illatait teszteltük

A tavasz igazi berobbanásával nincs is nagyobb öröm, mint egy új parfümmel meglepni magunkat.

Bár sokszor nehéz ellenállni, hogy önkifejezésünknek ne csak az öltözködésünkön keresztül adjunk teret, az érzelmeket közvetítő illat nemcsak fontos kiegészítője az outfitnek, hanem egyéniségünk fontos részévé is válhat, amennyiben valóban hozzánk passzolót sikerül választanunk. 

Az illatok olyannyira meghatározóak az ember számára, hogy minden másnál elementárisabban képesek emlékeket, korábbi életszakaszokat felidézni. Az óvó nénim parfümjére például a mai napig emlékszem, és ha nagy ritkán megérzem valakin ezt az illatot, azonnal társulnak hozzá a felhőtlen gyerekkor képei a tudatalattiból, ha akarom, ha nem.

A parfümőrök – akik saját elképzelés vagy megrendelés alapján illatokat kreálnak – kivételes tehetsége nem csak a szaglásukban rejlik. Az illatok vizualizálására is képesek, és illatmemóriájuk is nélkülözhetetlen. A parfümök tesztelésekor vizsgálják a tesztelő személy benyomásait, de luxusparfümök tesztelésekor még a tesztszemély környezetének érzéseit is értékelik. Női parfüm esetén például a férjek, párok véleményére legalább annyira adnak, nem véletlen, hogy a parfüm a férfiak által nőknek választott egyik leggyakoribb ajándék…

Persze a nők a férfiak nélkül is tudnak illatot választani (naná), erre tettem én is kísérletet a women’ secret három kompozíciójával. Három csinos darab pasztellszínekben: almazöld, halványsárga és – természetesen – rózsaszín: mi lehetne ennél nőiesebb? Nos, egy masni az üvegek nyakán selyemszalagból. Jelentem: az is van.

A három darab három különböző személyiséghez illik. Vajon melyik leszek én?

Fotó: Leéb Ádám

Az öltözékemet, stílusomat, sőt a személyiségemet is kiegészítő illatot mindig az évszakhoz és a hangulatomhoz igazítva választom ki. Nem mondok újdonságot: a tavaszi-nyári időszakban a friss, könnyű, virágos illatok állnak közel hozzám, de a trendekkel szembemenve télen is szívesen viselem ezeket a szezonális klasszikusok mellett. 

Színt vallok – szó szerint – először a rózsaszín Eau My Secret kupakját veszem le. Púderes, rizsporos színházi öltözők hangulata borít el, elkapott, csábító tekintetek fullasztó bizsergése az első, ami eszembe jut. Szakszerűbben: mandarin, citrom és körte, ami dominál, a gyümölcsaromákat enyhe vanília fogja össze. Kifejezetten érzéki esszencia.

Eau My Secret (Fotó: Leéb Ádám)

Kinek kívánom?

Elsősorban személyiségükben érettebb nőknek.

Mihez?

Esti szórakozáshoz, csábításhoz.

És máris jöhet a sárga! Az Eau My Délice reggeli tavaszi eső utáni virágoskertre emlékeztet, amikor a melegség párája a gyümölcsfák tömény virágillatával vegyül. Mintha ujjbegyeinkkel végigpásztáznánk a virághegyeket, és magunkba szippantanánk a természet megújulásának illatát: így szinte bármelyik napszakhoz passzol. Egy gyümölcselixír grapefruittal és gránátalmával.

Eau My Délice (fotó: Leéb Ádám)

Kinek kívánom?

Kislányos, pozitív nőknek.

Mihez?

Egyszerűen szép, napos napokhoz; akár munkahelyre.

Végül a zöld: ebben az árnyalatában igenis egy nőies szín. Az Eau It’s Fresh maga a kirobbanó energia. Csupa friss virágillatból áll össze: jázmin és narancsvirág, de ott vannak mellette a citrusos jegyek is.

Eau It’s Fresh (fotó: Leéb Ádám)

Kinek kívánom?

Magabiztos, természetes és energikus nőknek.

Mihez?

Aktív élethez, sétához, akár kiránduláshoz, piknikhez.

Bevallom, habókos, néha kiszámíthatatlan természetemhez a vanília színű változat bohém illatjegyei passzolnak leginkább, de a hétköznapok rohanásában akár mindhárom illat viselésére van bőven alkalom. Ezek a parfümök – praktikus kiszerelésüknek köszönhetően – egy kisebb női táskában is könnyen elférnek. Legyenek is velünk, mert friss illatokról van szó, amiket nem árt néha fel is frissíteni.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top