Trend

Így válaszd ki a hozzád illő körömlakkot – 6 tipp, hogy még véletlenül se rontsd el

A megfelelő körömlakk kiválasztása lehet az utolsó momentum a tökéletes napi look kivitelezéséhez, amivel kifejezhetjük személyiségünket, vagy aznapi hangulatunkat is. Pont ugyanannyira fontos, mint egy jól megválasztott kiegészítő vagy maga az öltözékünk. Íme 6 tipp, hogy megtaláld a tökéletes körömlakkot.

Sokszor elhanyagoljuk körmeinket, pedig ha megtaláljuk a legmegfelelőbb körömlakkot, az felteheti a koronát az aznapi megjelenésünkre. Kifejezheti hangulatunkat, egyéniségünket, amitől igazán egyediek leszünk.

1. A körmeid formájához, hosszúságához válassz körömlakkot!

Alaposan figyeld meg milyen formájú, alakú a körmöd. A körömlakkal ugyanis nagyon sok apró „tökéletlenséget” lehet korrigálni: ha például túl rövidek a körmeid, vagy tompák az ujjvégeid. Az egyik legalapvetőbb tudnivaló, hogy a világos, csillogó színek nagyítanak, míg a sötétebbek optikailag kicsinyítenek. Ez érvényes a sminkre, ruhaválasztásra és a körömlakkra is.
A rövid körmökre tehát ideális választás a világos és fénylő színek. A pasztell árnyalatok (világoslila, halvány rózsaszín, égszínkék, mentazöld vagy sárgadinnye), élénk popos színek (sárga, pink, narancs, élénk lila). Ha pedig mindenképpen a sötét árnyalatot választod, akkor legyen fénylő metál vagy glitteres, de semmiképpen sem matt.

Rövid körmökkel és ujjakkal kerüljük még a világos szürke, gyöngyház fehér és a nude árnyalatokat. Kötelező viszont a körömlakkra egy átlátszó réteget felvinni, ami fényt és csillogó hatást ad. A vörös és a piros klasszikus árnyalatai mindenkinek jól állnak.

Pinterest

undefined

2. Bőrszínedhez passzoló körömlakkot válassz

Ahhoz, hogy igazán hozzád illő legyen a körömlakk, a bőrszíned alaptónusa is számít. Alapszabály, hogy a bőrszínünkkel azonos árnyalatot válasszunk, ne ellentéteset. Tehát világos bőrűek világosabb árnyalatot, kreolabb bőrszínnel pedig sötétebbet. Persze létezik ellentétes színekkel is szuper kombináció: a nude árnyalat őrületesen jól néz ki a lebarnult bőrön, vagy a sötét bordó körömlakk a szinte átlátszóan fehér bőrűeknek.

Pinterest

undefined

3. Évszaknak, időjárásnak megfelelő körömlakk

Ne hagyjuk azt sem figyelmen kívül, hogy az év melyik szakában járunk. Nyáron például nagyon is van létjogosultságuk az élénk, színes körmöknek, míg ősszel a klasszikusabb árnyalatoknak (barna, sötétzöld, sárszín). Télen a sötétebb színek mellett, az ünnepek idején előkerülhetnek bátran a csillogó, feltűnőbb lakkok.

Pinterest

undefined

4. Outfithez illő körömlakk

Ha kigondoltuk reggel, milyen stílusban töltjük a napunkat, ehhez igazítsuk a körömlakkot is, így lesz tökéletes a kinézetünk.  Nem kell mindennek azonos színűnek lenni, elég ha együtt tökéletes kombinációt eredményeznek.

5. Alkalomhoz illő lakk

Ha buliba, munkába vagy csak a hétvégi laza programhoz keresel körömlakkot, akkor szinte bármiből bátran választhatsz, hiszen elég ha a fő csapást a ruháiddal adod meg. Ilyenkor az élénkebb körömlakkot szolidabb ruhával tudod tompítani a munkahelyeden vagy szexi cuccal felerősíteni az esti bulihoz.
A különleges alkalmakhoz (esküvő, karácsony vagy szilveszter) már különleges körömlakk illik. Mindenképpen külön ezekre az alkalmakra készítsünk megfelelő körömlakkot.

Pinterest

undefined

6. Hangulatod szerint

A körömlakk tehát sokat mond rólunk, egyéniségünkről vagy aktuális hangulatunkról is. Az elegánsabb stílus kedvelői gyakrabban választják a klasszikus örökzöld színeket, melyek szinte észrevétlenül színezik széppé körmeiket. A harsányabb egyéniségek pedig szeretik az élénk, feltűnőbb árnylatokat.

Pinterest

undefined

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top