Trend

Luxuscuccairól posztolt a pap az Instára

Fegyelmi bizottság elé kell állnia.

Louis Vuitton táskákról, Gucci cipőkről és hasonló luxusholmikról készült képeit posztolta az Instagram-oldalára Vjacseszlav Baskakov, orosz ortodox pap.

A fotók a múlt héten kaptak nagyobb nyilvánosságot és az Instagram-oldal híre az egyházi vezetőkhöz is eljutott. Baskakov törölte ugyan a képeket, de a fegyelmi bizottság előtt így is meg kell jelennie.

Vjacseszlav Baskakov (Instagram)

„Egy egyházi személy életét nem lehet felosztani magán- és nyilvános életre. Nem viselkedhet papként reggeltől ebédig, hogy aztán ebédtől estig pedig az legyen, aki csak akar” – üzente szóvivője közvetítésével Kirill pátriárka.

A pátriárka egyébként maga is hasonló botrányba keveredett 2012-ben, amikor egy nagyjából 8,5 millió forint értékű Breguet karórát viselt.

Baskakov saját bevallása szerint bűnbánatot tart, és megígérte azt is, hogy törli az Instagram-oldalát. Állítása szerint azonban a fotókon látható luxusholmik többsége nem a sajátja volt, hanem boltokban fotózta azokat. A cipői pedig olcsó darabok, melyekre maga varrt drágának tűnő díszeket.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top