Trend

Átlátszó ruhája miatt kerülhet börtönbe a színésznő

A ruha alatt viselt fehérneműt, de a lábait nem takarta semmit. Öt évet is kaphat.

Egy egyiptomi színésznőt két ügyvéd azért perelt be, mert nem takarta el a lábait teljesen a Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon. Rania Youssef tárgyalása januárban kezdődik.

A színésznő a fesztivál utolsó napján jelent meg a fekete átlátszó ruhában. Alatta viselt mást is, de a lábait nem takarta semmi. Az ügyvédek közszeméremsértés miatt adtak be keresetet ellene – írja az Index.

 Rania Youssef egyiptomi színésznő a 40. Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon. Börtönbe kerülhet az átlátszó ruhája miatt (Suhail SALEH / AFP)

Szerintük Youssef megjelenése nem felelt meg az egyiptomi értékeknek, tradícióknak és normáknak, ezzel pedig nemcsak Egyiptom, hanem az egyiptomi nők hírnevét is rontotta.

Az egyiptomi színészek szervezete is azt közölte, hogy néhány vendég öltözete nem felelt meg a társadalmi normáknak, bár ők nem nevezték meg a színésznőt.

A szervezetnek Rania Youssef is tagja, valószínűleg ezért kért utólag bocsánatot. A Twitteren azt írta, lehet, hogy elszámította magát a ruhával, ez volt az első alkalom, hogy felvette. Nem gondolta, hogy ilyen botrányt okoz vele, de tartja magát az egyiptomi értékekhez.

Ha elítélik a színésznőt, akár 5 év börtönt is kaphat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top