Trend

Maratoni hajvágással gyűjtöttek a fodrászok a rohingya gyerekeknek

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a REDKEN professzionális márka jótékonysági rendezvényét, a CUT-A-THON.

Idén a REDKEN CUT-A-THON-t november 20-án rendezték meg, a fodrászok 12 órán át vágtak hajat a jótékony cél érdekében. A rendezvényen összegyűlt teljes összegét az UNICEF Magyarországnak ajánlották fel.

A pénzzel célzottan egy konkrét projektet, a rohingya válság gyermek áldozatait szeretnék támogatni. 1,2 millió rohingya civil – köztük 720 ezer gyermek – menekült át a zöldhatáron a szomszédos, szegénységtől sújtott Bangladesbe, hogy védelmet találjon családja számára. Most pedig hatalmas kolerajárvány fenyegeti őket, a betegség akár 3 óra alatt halálos kimenetelű lehet.

Sajnos olyan körülmények uralkodnak a menekülttáborban, hogy a gyermekek nagy része nem tudja megkapni a megfelelő oltásokat.
 
Idén, felülmúlva a tavalyi rendezvényen összegyűlt összeget, 1.515.000 forintot gyűjtöttek össze. Ebből az összegből 30.300 gyermek életét lehet megmenteni a kolera elleni védőoltással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top