Sztárok

Különös dolgot kért halála előtt Henrik dán herceg

Szakítva az évszázados hagyományokkal, nem felesége mellé fogják temetni Henrik dán herceget, II. Margit királynő férjét. A kedden elhunyt Henrik előre kijelentette, hogy nem kíván felesége mellett nyugodni.

Saját kérésére nem fogják majd a dán királyi család kriptájába temetni a kedden elhunyt Henrik dán herceget, II. Margit férjét. A francia származású előkelőség még életében kijelentette, nem szeretne felesége mellett nyugodni.

II. Margit dán királynő és férje, Henrik herceg – Fotó: MTI/EPA/Frank May

Döntésének oka egy régi sérelem: sosem tudta megbocsátani azt, hogy miután feleségét 1972-ben megkoronázták, ő nem kapta meg automatikusan a királyi címet. Henrik herceg többször panaszkodott arra is, hogy sosem kapta meg a kellő tiszteletet, sőt még maga Margit is lekezelően bánt vele.

Mellőzöttségével Henrik sosem tudott megbirkózni, és úgy döntött, mivel életében sem volt egyenrangú feleségével, a halála után sem akar az lenni.

Blikk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top