Aktuális

Nyolc lakás égett ki Oroszországban bitcoinbányák miatt

Teljesen kiégett és részben összeomlott az ötödik emelet abban a lakótelepi házban, ahol feltehetően bitcoinbányák okoztak lakástüzet.

Nyolc lakás teljesen kiégett, harminc másikat teljesen elárasztottak a tűzoltók a Vlagyivosztok környékén fekvő Artyom városban, Oroszországban; a heves tűzben szerencsére senki sem sérült meg. A vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy bitcoinbányászat miatt gyulladt ki az ötemeletes épület legfelső szintje, amely teljesen kiégett, illetve részben összeomlott.

A ház lakói elmesélték, hogy az éjszaka közepén kellett menekülniük.

„A barátnőm, akinek már hallucináció voltak a szén-monoxidtól, hajnali kettőkor ébresztett fel. Nem volt áram. Fogtuk a személyinket, a kutyát, kabátot és cipőt húztunk, és futottunk. Fél órán keresztül néztük, hogy minden ég, a mi lakásunkra is átterjedt a tűz” – mesélte a Siberian Times angol nyelvű lapnak egy Roman nevű lakó.

A gyanú szerint a bitcoinbányász gépek túlterhelték az elektromos hálózatot, ez vezethetett a tűzhöz – írja az Infostart.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top