Trend

Két legendás divatház is dobta a szőrmét

Az állatvédő aktivisták hatása a legnagyobb divatházakat is elérte: Michael Kors és Jimmy Choo sem fog többé szőrmét használni!

2017-ben már egyáltalán nem menő a szőrme, mert annál most már sokkal vagányabb dolog lett szeretni az állatokat és tiszteletben tartani a jogaikat. Ami először csak néhány állatvédő vörös festékes akciójaként indult, az mára általánosan elfogadott norma lett, ezt jól igazolja az is, hogy egyre több divatmárka szakít a szőrmével és más állati eredetű anyagokkal.

Legújabban két óriás, Jimmy Choo és Michael Kors is bejelentette, hogy többé nem dolgoznak szőrmével,  helyette – például Stella McCartney példáját követve – inkább alternatív anyagokat használnak majd, mint mondjuk a vegán bőr.

A Michael Kors (amihez egyébként most már a Jimmy Choo is tartozik) a nyilatkozatában azt írta, hogy a textilipar technológiai fejlődésének köszönhetően már állati eredetű szőrme felhasználása nélkül is tudnak luxusminőségű anyagokat gyártani, így végre ők is az állatvédelem mellé állhatnak.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top