Egészség

Ha orrpiercinget készíttetnél újévre, fontold meg ezeket!

Akár előre megfontoltan, akár hirtelen felindulásból csináltatsz piercinget, néhány dolgot mindenképpen gondolj át.

Belépsz a szalonba, és csak azt tudod, hogy orrpiercinget szeretnél csináltatni, majd egy pillanat múlva már záporoznak feléd a kérdések, melyek nagy részét te magad teszed fel. Ezért érdemes még otthon, nyugodt körülmények között átgondolnod egy-két dolgot, hogy ne akkor kezdj el bizonytalankodni, amikor már esetleg késő. Itt van néhány tipp, hogy felkészülten lövesd ki az orrod.

Megfontoltan dönts, melyik piercinget választod

Miután bekerül az orrodba, egy ideig nem lesz lehetőséged arra, hogy kicseréld a piercinget, ezért jól gondold meg, melyik ékszer az, amit szívesen látsz akár hetekig az orrodban, mielőtt betennéd az általad választottat.

Ne legyen messze a szalon az otthonodtól

Ha lehet, ne egy utazás során lövesd ki az orrod random, hanem az otthonodhoz közel lévő helyen. Ha bármi problémád van, például begyullad az orrod, bármikor vissza tudsz menni könnyen megnézetni és lekezeltetni.

Ne válassz túl olcsó ékszert

Olcsó húsnak… Minőségit válassz, az elején mindenképp, mert nem éri meg, hogy sebes orral mászkálj, mert spórolni akartál. Ne ezen spórolj.

Ha félsz az orrbelövéstől, kérdezd meg előre, milyen lesz

Biztos készségesen elmondják neked, körülbelül mire számíthatsz. Mivel mindenkinek más a fájdalomküszöbe, teljesen pontosan nem tudják megmondani, neked milyen érzés lesz a belövés, de meg tudják mutatni, mit és hogyan csinálnak, hátha attól megnyugszol.

Ne vedd ki a piercinget

Amíg azt mondják, hogy ne nyúlj hozzá, addig tényleg ne piszkáld, ne vedd ki, különben begyullad, vagy beforr a lyuk, és mehetsz újra, megismételni az egészet. 

Ha elfertőződik, ne vedd ki

A legrosszabb dolog, amit csak tehetsz, hogy kiveszed a piercinget, ha begyulladt. Ez további fertőzést okozhat, és ezáltal növelheti a gyógyulási időt. Azonnal menj vissza oda, ahol belőtték, és hagyd szakemberre a procedúrát.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top