Trend

Hatalmas változást jelentett be a Gucci

Az állatvédők szerint az egész divatvilágra nagy hatással lesz, hogy a nagy hírű olasz divatmárka lemond a szőrméről.

Száműzi a szőrmét kínálatából a Gucci, az állati szőrme használatának tilalma a 2018-as tavaszi–nyári kollekciótól lép érvénybe.

Az olasz cég vezetője, Marco Bizzarri Londonban bejelentette, hogy a raktáron lévő korábbi termékeiket egy jótékonysági akcióban elárverezik. A bevételt a Humane Society International és az LAV állatvédő szervezetek kapják.

A Gucci korábban szőrmével díszített papucscipőket és menyétszőrméből készült kabátokat dobott piacra. Most viszont csatlakozott a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) nevű, 40 szervezetből álló csoportosuláshoz, amely az állatok jogaiért küzd, és azért, hogy más anyagokkal helyettesítsék az állati szőrmét a divatiparban.

Az állatvédők örömmel fogadták a divatkonszern döntését. „Az egész divatvilágban nagy hullámokat fog kelteni az, hogy a nagy hírű olasz divatmárka lemond a szőrméről” – mondta Kitty Block, a Humane Society International elnöke.

Tavaly az Armani is bejelentette, hogy többé nem használ szőrmét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top