Trend

5 tipp az egyszerű és látványos szemsminkhez

Nem kell sztársminkesnek lenni ahhoz, hogy igényes szemsminket hozzunk össze, elég, ha ismerünk néhány trükköt, amikkel az eredmény precízebb, szebben kidolgozottabb lesz. Lelkünk tükre pedig igazán megérdemli, hogy ne csak holmi kétbalkezes maszatolást végezzünk el rajta.

1. Ne ijedezz, highlighterezz!

Hiába felkapott manapság arcunk árnyalása, vagyis a highlighterezés technikája, nagyon sokan tartanak tőle, gondolván, ez valami borzasztó pepecseléssel járó, időigényes huncutság, amitől rétegnyi vakolatot képezünk arcunkon. Nos, bár kétségtelen hogy sok tutorial videó igyekszik meggyőzni minket ennek igazáról, lehet ezt mértékkel is alkalmazni – szemeink környékén pedig pláne egyszerű véghezvinni a csodát, amitől tekintetünk élénkebb lesz, szemeink precíz hangsúlyozást kapnak.

Lényege, hogy alapozás után a belső szemzugba, szemhéjunk közepére, valamint a szemöldökív alatti területre tegyünk világos nude, fehéres vagy gyöngyházszín szemfestékből keveset, majd ezt követően vigyük fel a sötétebb színeket a szemhéj többi részére. Natúr sminkek esetén elég lehet egy leheletnyit felvinni a három „stratégiai területre” és finoman eldolgozni azt, így igazán természetes megjelenést kapunk.

Látványosabb, a teljes szemhéjat fedő smink esetén is érdemes a belső szemzug és a szemöldökív alatti területen a végső lépésben is még egyszer világos színnel átmenni.

2. A hófehér ereje

Azt mindenki tudja, hogy fehér szemceruzával kihúzni az alsó vízvonalat egyszerű trükk arra, hogy szemeink nagyobbaknak tűnjenek. Van azonban még egy terület, ahol érdemes bevetni a szemcerkát, ez pedig a szemhéjunk. Élénkebb színű és/vagy világos árnyalatú smink elkészítése előtt satírozzuk át vele finoman a teljes szemhéjat, így a szemhéjpúder színe jobban tud majd érvényesülni.

Érdemes kipróbálni a trükköt elfekvő szemhéjpúder készleteinkkel is, ugyanis szinte biztos, hogy az eddig gyengén pigmentáltnak, seszínűnek kikiáltott darabok is összekapják magukat a fehérrel turbózott sminkalapon.

3. Szempillavonal kiemelése kicsit másként

Még a legsűrűbb reggelekbe is beleférhet, hogy kihúzzuk a felső szemhéj vonalát szemceruzával, plusz feldobunk hozzá némi szempillaspirált. A szimpla ceruzás rajzolgatással azonban könnyen tűnhet befejezetlennek az eredmény ahelyett, hogy csini minimál sminket kapnánk.

Próbáljuk inkább ki azt, hogy a szemceruzát a felső szempillák tövénél húzzuk végig (nem a felső vízvonalon), alulról megcélozva a keskeny területet – a vonal ez által ugyanis beépül a szempillasorba, és roppant természetes módon adja meg a szükséges ívelést és hangsúlyozást.

 

4. Csomómentes spirálozás

Igazán jó szempillaspirált találni nagyon nehéz. Százféle kefekialakítással találkozhatunk, mégis a használat során a legtöbbről kiderül, túl sok festéket vesz fel, és csúnya csomókká tapasztja össze pilláinkat, ha pedig korrigálni akarunk, csak összemaszatoljuk vele kész sminkünket is. Pedig van egy rém egyszerű megoldás rá, hogy mindezt elkerüljük: mielőtt felvinnénk a festéket, finom húzzuk át egy papírzsepin a kefét, hogy a felesleget tényleg leszedhessük róla.

Pazarlásnak tűnhet a módszer, de az eredmény fokokkal igényesebb lesz, a szín erősségét rétegezéssel ugyanúgy tudjuk alakítani, miközben pilláink különállók maradnak. 

5. Púdert alá!

Ha készen vagyunk a remekművel, egy utolsó, záró lépésről ne feledkezzünk meg: kevés púdert, transzparens púdert tegyünk közvetlenül a szemünk alatti területre. Ezzel megelőzhetjük, hogy sminkünk lefolyjon, és a nap felétől furcsa pandafolt kezdjen kialakulni szemeink körül. Sötét színek, fekete szemceruza használata esetén ez különösen javallott, a finom púderezés ugyanis „határvonalat” állít majd a festéknek, jobban a helyén tartja azt.

Sminkelési tippeket személyesen is kaphattok, ha ellátogattok október 7–8-án a Premier Outlet születésnapi hétvégéjére, ahol profi sminkesek mutatják be a legújabb trendeket, valamint személyre szabott sminktanácsadást is tartanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top