Trend

6 sminktrend, amely meghatározó lesz ősszel

Látványos szemsminkekkel köszönt minket az új évszak, az ilyenkor szokásos sötét árnyalatok tobzódása mellett pedig igazán vidám, élénk sminkvariációkkal is találkozhatunk. Míg szemeinknél menő a precíz kidolgozás, ajkunk esetén az sem baj, ha csak úgy flegmán rákenünk némi színt.

1. Színes szemhéjak

Felsorolni, hány különböző színárnyalatot láthattunk a kifutókra készített sminkeknél, borzasztó nehéz lenne. Valószínű, hogy kevesebb színkorong maradt a palettán érintetlen, mint amennyivel játszottak a sminkesek. Az eredmény? Vivienne Westwood kifutóján élénk narancs, kék és lila szemsminkek is készültek, Oscar de la Rentánál a lágy pasztellárnyalatok kerültek előtérbe, Prabal Gurung modelljei pedig geometrikus formákba rendezett színeket kaptak.

Megnézem
Összes kép (5)

2. Maszatos ajkak

Bár  tömve van a net videókkal arról, hogyan lehet tökéletesen kontúrozott és kifestett ajkakat készíteni, úgy tűnik, jóval kevesebb energiával is lehet trendi szájsminket rittyenteni. Hogy mennyire utcaképes megjelenést ad, azt döntse el mindenki maga, mindenesetre a maszatolt technika elkészítésében kedvesünk segítségét is kérhetjük. Egy heves csók, és már kész is a remekmű.

Megnézem
Összes kép (5)

3. Twiggy-pillák

A csomókba spirálozott alsó szempillasor a ’60-as évek óta nem kopik ki a divatból, az idei őszi szezonra is számos ajánlás érkezett az elkészítésére. A cseles műszempilla-applikációkkal, szempillaspirállal és szemceruzákkal kialakított sminkek Jeremy Scott és a Chanel kifutóján is megjelentek, Emilio Pucci pedig még egy kis színt is vitt a pillákra.

Megnézem
Összes kép (5)

4. Fémes tekintetek

A metálos árnyalatok nemcsak a jól megszokott ezüstre és aranyra korlátozódnak, a szivárvány minden színének jót tesz, ha kap egy kis glamúros csillogást. A La Perla kifutóján lilás színvariációt láthattunk, Christian Siriano lányai rezes szemsminket kaptak, Laura Biagiottinál pedig megmutatták, milyen, amikor a minimál stílus találkozik az arany nemességével.

Megnézem
Összes kép (5)

 

5. Művészi vonalvezetés

Érdemes betárazni fekete szemceruzákból és szemhéjtusokból, ugyanis központi elemeit fogják képezni az őszi sminkeknek. Legalábbis azoknak, amelyek extravagáns cicaszemeket javasolnak készíteni. Extra íveket láthattunk a szemhéjon Thierry Muglernél, a Chloé huncutul felfelé ívelt vonalakkal dolgozott, a Versace kifutóján pedig XXL vastagságú, a teljes szemhéjat besatírozó változatokat láthattunk.

 

Megnézem
Összes kép (5)

 6. Bogyós-bordós ajaksminkek

A múlt évi kedvencet megörököltük az idei őszi/téli szezonra is: a bogyós gyümölcsök és vörösborok sötétpiros színei lesznek a legmeghatározóbbak a rúzsok esetén. Szederlila (Fenty by Rihanna), sötét málnapiros (Jill Stuart), az áfonya kékje mind divatos lesz, úgy általában pedig egy burgundi vörös ajakszínezővel biztosan nem nyúlhatunk mellé. A finish lehet fénylő és matt is, egyaránt népszerű mindkét változat.

Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top