Trend

Nyakig érő csizmaszár – így hordd a hosszú csizmát

Senkit nem ítélünk el azért, ha van egy kis titkolt vagy épp nyíltan vállalt csizmafétise, és azt is megértjük, ha ezen belül is különösen erős vonzalmat táplál a magas szárú és magas sarkú darabok iránt. Ez a viselet szerintünk is hibátlanul testesíti meg a leigázhatatlan, büszke nőiességet – de csak ha megfelelő helyen és időben, a hozzá illő ruhához hordjuk. Vannak ugyanis olyan helyzetek, amikor sokkal inkább kínossá és esetlenné teszi a külsőnket ez a lábbeli.

Először is jó, ha különbséget teszünk a térd fölé érő csizmák különféle kategóriái között: a skála egyik szélén ott vannak a magas sarkú, fényes, végig fűzős, domináns megjelenésű darabok, a sor másik végén pedig a lapos talpú, diszkrét színű és melegséget sugárzó hasított bőrből készült csizmák. Mindkettőt lehet elegánsan és közönségesen is hordani: úgy, hogy a külsőnket a legelőnytelenebb oldaláról mutassa be, és úgy is, hogy királynőnek lássanak minket benne.

Nyakig érő csizmaszár – így hordd a hosszú csizmát

Lássuk először az alapszabályokat, amelyek mindegyik térd fölé érő csizmára érvényesek:
• Az alacsony lányoknak nem előnyös ez a viselet. 170 cm alatt csak óvatosan kísérletezz magas szárú csizmával!
• Molett alkathoz nem illik ez a csizmatípus. Sokkal előnyösebbek a telt nőknek a térd alá érő, közepes hosszúságú csizmák.
• A ruha alja ne lógjon rá a csizma tetejére, és ne is legyen túl távol tőle. Az első esetben slampos lesz a megjelenés, a másodikban pedig közönséges.
• A kihívó megjelenésű csizmát diszkrétebb ruházattal ellensúlyozd. Ha minden testrészedet hangsúlyozod, akkor az összhatás nem szexi, hanem csak közönséges lesz.
• Önbizalom nélkül fel se vedd! Ilyen csizmát csak magabiztos nőként érdemes hordani – a bizonytalankodást, csetlő-botló esetlenséget ezek a lábbelik a sokszorosára nagyítják.

Ízléses erotika lapos talpon

A lapos sarkú, de magas szárú csizmának első ránézésre nem sok értelme van – pedig nagyon is jól lehet mellé öltözni. Az a nagy előnye, hogy úgy lehetünk benne feltűnők és nőiesek, hogy közben nem botránkoztatjuk meg a prűdebb néniket sem. A titok abban rejlik, hogy a ruházat és a csizma közt harmóniára törekszünk, ezért a kabát, szoknya, nadrág és a kiegészítők is inkább elegáns megjelenésűek, és nem kihívóan szexik. Lágyabb pasztellszínekkel érdemes próbálkozni akár a csizmáról, akár a hozzá választott ruházatról van szó, és ügyeljünk arra is, hogy a különféle kiegészítők – kesztyű, táska, öv – harmonizáljanak színben a csizmával. Ha lapos talpú, de térd fölé érő csizmához Lady Gaga stílusú felsőruházatot húzunk, azzal nagy baklövést követünk el: az összhatás ugyanis nem szexi lesz, hanem elhanyagolt, slampos és közönséges.

Nyakig érő csizmaszár – így hordd a hosszú csizmát

Magas sarkú kihívás

A magas sarkú, csillogó anyagú és provokatív megoldásokban sem szűkölködő hosszú szárú csizmák olyanok, mint a tüzes vadlovak: csak biztos kézzel – vagyis lábbal – és határozottsággal szabad hozzájuk nyúlni. Ezekhez mindenekelőtt önbizalom és jó egyensúlyérzék szükséges, és csak ezután jönnek az olyan részletek, mint a hozzá választott ruházat jellege. Alapszabály itt is a “kevesebb több” elve: ha a ruházatunk minden darabja perzselően erotikus, akkor az összkép finoman szólva is közönséges lesz – persze vannak helyzetek, amikor ez lehet teljesen jogos cél is. A mi tanácsunk, hogy egy elve hangsúlyosan szexi magas szárú csizma mellé ne vegyünk fel olyan ruhát, amin például szegecsek vannak, az övünk csatját se méretezzük túl, és a ruhakivágásokat is fogjuk kicsit vissza. A felső résznél előnyös, ha lazább, bővebb szabású a ruhánk – a testhezálló, szűk formákat hagyjuk meg a lábunkon érvényesülni. Az ékszerek és smink tekintetében is visszafogottságot ajánlunk: minél kevesebbet és egyszerűbbet választunk, annál dögösebb lesz az összkép. Ha egyetlen szabályba kellene tömöríteni a magas sarkú hosszú szárú csizmák viselésének helyes módját, akkor az így szólna: minél dögösebb a csizmád, annál egyszerűbb legyen a szerelésed többi része.

 

Nyakig érő csizmaszár – így hordd a hosszú csizmát

Még több olvasnivaló női cipőkről az NLCafén: 

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top