Trend

Vége a nadrágszezonnak – cipők rövid szoknyához, nyári ruhákhoz

A rövid szoknyák és ruhák lényege, hogy megmutasd bennük hosszú, napbarnított lábaid. Ám hiába szépek ezek a lábak, egy rosszul megválasztott cipővel tönkreteheted az összhatást. Íme a mi tippjeink arra, hogy milyen cipőt és hogyan érdemes viselned rövid ruhákhoz és miniszoknyához ezen a nyáron.

 

Ma már bármilyen ruhát fel szabad venni, és szerencsére abban a korban élhetünk, amikor ezen a téren gyakorlatilag nincsenek tabuk, azért mégis vannak fő irányvonalak – trendek és divatok –, amelyekhez több okból is érdemes alkalmazkodni. Az egyik ok az, hogy ha az aktuális divattól látványosan eltérsz, az két dolgot eredményezhet: vagy magad leszel a trenddiktátor, vagy nevetségessé válsz. Mindkettőhöz bátorság és kiforrott egyéniség kell, ezért ha nem érzed magadban ezt az erőt, akkor jobb, ha te is divatkövető maradsz – még ezen belül is elég széles mozgástered marad a mai világban, hogy az egyéniséged kifejezd. De nem fárasztunk tovább elvi kérdésekkel, lássuk inkább, mi a divatja mostanában a nyári, rövid szoknya és a cipő párosításának!

A tiltólista

Kezdjük mindjárt azokkal a cipőkkel, amiket jobb, ha a nyáron a szekrény mélyére süllyesztesz, és amíg a miniszoknyaszezon tart, elő sem veszed. A halállista a következő:

Oxford cipők – ezt csakis abban az esetben vedd fel, ha ázsiai iskoláslánynak szeretnél látszani, és ebben az esetben is kizárólag térd alá érő, vastag fehér pamutzoknival hordd. Hogy teljes legyen az összhatás, mindenképpen combközépig érő, kék rakott szoknyával párosítsd.

Magas szárú sportcipő – ez a stílus 1996-ben ment ki a divatból, és azóta sem jött vissza. Lehet, hogy akkor Axel Rose-on és a rockkoncertekre járó tinilányokon még jól mutatott – pláne egy derékra csavart kockás inggel együtt –, de az idők változnak.

Vége a nadrágszezonnak - cipők rövid szoknyához, nyári ruhákhoz

Bakancsok, surranók és társaik – ugyanaz vonatkozik rájuk, mint a magas szárú sportcipőkre. Ha minden vágyad egy szűk – és cseppet sem elit – réteghez tartozni, amely retromegjelenéssel demonstrálja lázadó hajlamait, és a nőies bájt és vonzó külsőt is feláldozza ezért, akkor húzz egy otromba bakancsot miniszoknyához.

Futócipő, edzőtermi cipő – a nevükből is világosan látható, hogy ezeket a cipőket hol kell viselni. Ha van egy csepp jó ízlésed, akkor nem kevered össze az izzadságszagú edzőtermek divatját az utcai viselettel.

Klumpa – ez a cipő elveszi mindazt a könnyedséget és bájt, amit a rövid szoknya kölcsönöz a viselőjének. Bár a klumpa jópofa és sok szempontból praktikus viselet, de nehézkessé teszi a megjelenést, és a nyár esti korzón egyszerűen képtelenség bájosan vonulni benne.

Zokni – szeretnénk felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy miniszoknyához illő cipőhöz nem húzunk ma már zoknit. Semmilyent. Sem hosszút, sem fodros szélű rövidet, sem titokzoknit, sem térd alá érő harsány kockásat. Ezek az idők elmúltak, és reméljük, egyhamar nem is térnek vissza!

Vége a nadrágszezonnak - cipők rövid szoknyához, nyári ruhákhoz

A határesetek, amik néha elfogadhatók

Miután kizártuk a kizárni való lábbeliket, még maradjunk egy kicsit a veszélyes vizeken, és vegyük számba azokat a cipőket, amelyek csak nagy körültekintéssel viselhetők miniszoknyához és rövid, nyári ruhákhoz anélkül, hogy nevetségessé váljunk benne. Két ilyen cipőtípus van: a rövid szárú csizma és az alkalmi tűsarkú. A rövid szárú csizmával az a gond, hogy rövidíti a lábat, és pont az ellenkező hatást éred el vele, mint amit szeretnél: alacsonyabbnak, teltebbnek látszol annál, mint amilyen valójában vagy. Rosszabb esetben ez a viselet még esetlen is, főleg akkor, ha a csizma szára széles és látványosan eláll a bokádtól: ilyenkor olyan hatást kelt, mintha egy mezőgazdasági gumicsizmában próbálnál meg sikkes lenni. A tűsarkú cipő problémakörét röviden lezárhatjuk: ez különleges alkalmakra való: fogadásokra, koktélpartikra és minden olyan helyre, ahol a rövid szoknya még megengedhető, de az esemény megköveteli az eleganciát is.

Ez a nyári divat

Hosszas kitérő után lássuk, milyen cipőt hordhatunk idén nyáron rövid ruhához és miniszoknyához, ha divatosak szeretnénk lenni. Az alábbi képgaléria minden szónál szebben mesél erről.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Még több olvasnivaló női cipőkről az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top