Trend

Így válassz az alakodhoz illő télikabátot

Télen, kabátba bújva jóval kevesebbet mutathatunk meg alkatunkból, ám ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy mindegy, mit veszünk magunkra. Egy jól eltalált szabású télikabát kiemeli a testünk előnyös tulajdonságait, és eltereli a figyelmet azokról a pontokról, amiket jobb takarásban hagyni. Egyszóval nem csak az aktuális trendeket érdemes szem előtt tartani, amikor kabátot veszünk, hanem jó, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy a mi alakunkon mi mutat jól. Ebben segítünk most.

Alapvetően négy női alaktípust különböztethetünk meg egymástól aszerint, hogy a test alsó és felső része valamint a derék méreteiben hogyan aránylik egymáshoz. A különböző arányokon más és más szabású ruhák mutatnak előnyösen – ezért hiába tetszik meg a próbababán egy kabát, mielőtt megvesszük, hideg fejjel azt is mérlegeljük, hogy az vajon ideális-e a mi alkatunkra. Lássuk most, kire milyen kabát passzol a legjobban!

Alma
Az alma (vagy fordított háromszög) alkatú nők felsőteste erőteljes: széles vállak, nagy keblek és keskeny csípő jellemzik. Erre a sportos alakra az úgynevezett A-line (vagyis az A betűre hasonlító szabású) kabátok illenek legjobban.

Így válassz az alakodhoz illő télikabátot

Ezeknek a felső része testre simul, míg deréktól lefelé szélesedik. Fontos, hogy az “alma hölgyek” kabátjának felső részén ne legyen semmilyen hangsúlyosabb díszítőelem – például széles gallérok, nagy gombok, mert ezek még jobban kihangsúlyozzák a felsőtestet, és aránytalanná teszik a megjelenést.

Körte
A nőies, széles csípők és a lágyabb, keskenyebb felsőtest együtt a nőknél egy körte kontúrjára emlékeztet – ezért is neveik így ezt a testalkatot. Az ilyen nőknek az alma alkattal éppen ellentétes elvek szerint érdemes öltözködniük: nekik minden olyan ruhadarab jól áll, ami a figyelmet a deréktól felfelé tereli.

Így válassz az alakodhoz illő télikabátot

Ha kabátról van szó, akkor nekik előnyösen állnak az olyan darabok, amiknek nagy, erőteljes gallérjuk van, a vállak tömöttek, esetleg vállpánt is található a kabáton. Jól mutatnak a nagy zsebek és dekoratív, nagyméretű gombsor is, ami egészen a nyakig felszalad a kabát mindkét két oldalán.

Téglalap
Azok a nők, akinek a válla, dereka és csípője nagyjából egy síkba esik a téglalap kategóriába tartoznak.

Így válassz az alakodhoz illő télikabátot

Nekik mind az alsóbb régiókban mind a felsőkben egy kis plusz optikai tuning tesz jót, azért olyan kabátot válasszanak, amelyek deréktól lefelé elállnak a test vonalától, felfelé pedig hangsúlyos válltöméssel, gallérral vagy gombsorral erősítenek rá a test természetes kontúrjaira.

Homokóra
Sokan a homokóra alkatot tartják a ideálisnak a nők esetében: az ilyen hölgyek vállai egy árnyalattal keskenyebbek csak a csípőnél, mellük jól fejlett, deréktájban pedig kifejezetten karcsúak. A csípő és a fenék szintén kerekded, erős, így a test körvonala valóban egy homokórához hasonlít.

Így válassz az alakodhoz illő télikabátot

Ilyen alkaton a legcsinosabban azok a kabátok állnak, amelyek derékban egy övvel összehúzhatók, csípővonalban egy árnyalatnyit elállnak a test vonalától, a felső részükön pedig mértéktartó részletek találhatók: közepes hajtókák, nem túl hangsúlyos gombsor például. Fontos, hogy a kabátnak se az alsó se a felső része ne legyen hangsúlyosabb a másiknál, és a figyelem deréktájra terelődjön. A homokóra típusú nőknek jól áll még az A-line kabát is.

 

Még több kabát az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top