Trend

Divattanácsok – így párosítsd a cipőd a ruháddal

Vannak örök érvényű öltözködési tanácsok, amiket 2016-ban nyugodtan elfelejthetsz: ilyen például az, hogy milyen elv szerint párosítsd a cipőd a ruháddal és a kiegészítőkkel – a harmonizáló színekről és anyagokról van szó konkrétan. A következő év a merész és kreatív nőknek kedvez, akiknek van bátorságuk túllépni ezeken a megkövesedett, ortodox szabályokon, és szívesen mutatják meg egyéniségüket, provokatív énjüket a ruházatukkal.

1. Nem kell minden színnek passzolnia!

A legtöbb nő belesik abba a csapdába, hogy mindenáron a ruhája színéhez illő cipőt akar felhúzni. Ez a párosítási módszer klasszikus és időtálló ugyan, de közel sem kötelező érvény: jövőre például – és ennek már idén is lehetett az előszeleit érezni – kifejezetten az lesz divatos, hogy ha a ruha színétől eltérő cipőt viselsz, és a cipőd így az egyéniséged egyik fontos kifejezőjévé válik. Minél merészebben, kreatívabban párosítasz, annál trendibb leszel 2016-ban, és a tetőtől talpig egyszínű nők – legalábbis egy időre – kimennek a divatból. Vállald a stílusod és légy önfejű – ez a módi jövőre!

Divattanácsok – így párosítsd a cipőd a ruháddal

2. Legyen kontrasztos!

Ha nem vagy biztos magadban, esetleg kifogytál a kreatív ötletekből, akkor kövesd a következő szabályt jövőre: a cipőd színe legyen teljes kontrasztban a ruhádéval. Ehhez csupán azt kell tudnod, hogy az egyes színeknek mi a komplementer színe: például a narancshoz a kék, a piroshoz a zöld párosítható a fenti elv alapján. Az alábbi színkörből könnyen megtalálhatod, hogy melyik színnek mi a komplementere (a komplementer színek egymással pont szemben találhatók), és neked csupán annyi a dolgod, hogy ezek szerint párosítod össze a ruhád a cipővel.

Divattanácsok – így párosítsd a cipőd a ruháddal

3. Jöhetnek a hangsúlyosabb textúrák

Könnyen elképzelhető, hogy a fenti harsány párosítási mód nem felel meg valaki ízlésének. Ha úgy érzed, ez nem illik hozzád, akkor is lehetsz trendi: ne a színek, hanem a cipők anyagának, textúrájának kiválasztásakor legyél merész! A sima felületű bőrcipők helyett jövőre olyanokkal gazdagítsd a ruhatárad, amelyeknek messziről is jól látható, szinte tapintható az anyaguk, például a durva szálakból szőtt vászon vagy rücskös krokodilbőr cipők ilyenek. Ezekkel a cipőkkel megtarthatód a színharmóniát úgy, hogy közben felhívod a figyelmet a lábadra.

Divattanácsok – így párosítsd a cipőd a ruháddal

4. Magas vagy lapos sarkú legyen?

A megszokott divatszabályok ezen a téren is oldódni látszanak jövőre: nyugodtan húzhatunk majd kényelmes, laposabb talpú cipőt elegáns dresszhez is, és kedvünk szerint járhatunk 10 centis sarkakon farmerban, ha éppen ez tetszik. Ebből a szempontból a 2016-os trend nagyon megengedő, és egyedül rajtad áll, milyen cipőt húzol: ha éppen a kényelmesebb darabokat részesíted előnyben a pompás nagyestélyi mellé, akkor sem fognak kinézni egy tavaszi gálaestről vagy éppen az Operából jövőre – legalábbis azok biztosan nem, akik értenek a divathoz.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top