Trend

A Dolce&Gabbana szerint a kalocsai minta Mexikóból származik

Domenico Dolce és Stefano Gabbana újabban nemcsak ruhákat és kiegészítőket tervez, hanem a világtérképet is átrajzolja...

Abban, hogy a világhírű divattervezők a magyar népművészetből merítettek ihletet, nincs semmi meglepő vagy új: néhány éve végigsöpört már egy divathullám, melynek köszönhetően többek között Nicole Kidmant és Emma Watsont is láthattuk magyar népi motívumos ruhában. Megdöbbentő tudatlanságról vagy szemtelenségről árulkodik azonban, hogy a Dolce&Gabbana mexikói ihletésű kapszulakollekcióként aposztrofálja azt a kollekciót, melyben többek között ezek a kalocsai mintával díszített holmik is megtalálhatók:

A legnagyobb jóindulattal sem feltételezhetünk véletlen hasonlóságot, ugyanis a mexikói népviselet egész egyszerűen nem így néz ki.

A közösségi oldalakon – egyebek mellett az olasz divatház hivatalos Facebook-oldalán is – több magyar, sőt nem magyar hozzászóló is felhívta a figyelmet arra, hogy ezek bizony kalocsai minták. A Dolce&Gabbana részéről azonban egyelőre nem reagáltak ezekre a megjegyzésekre.

A Dolce&Gabbana szerint a kalocsai minta Mexikóból származik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top