Trend

Az izmos az új vékony

Eljött az erős nők ideje – legalábbis a közösségi oldalakon a nők már nem csupán a karcsú derekukat mutogatják, hanem az izmaikat is.

Az izmos az új vékony„Régebben a lányok azért jöttek, hogy fogyjanak és vékonyabbak legyenek, most azért jönnek, hogy izmosabbak és erősebbek legyenek” – mondja Laura Jackson, egy torontói fitneszklub vezetője. Nehéz eldönteni az albertai egyetem szakértője, Tara-Leigh McHugh szerint, hogy arról van-e szó, hogy valóban tolódik a szépségideál a vékonytól az izmos felé, vagy a nők nagyobb kihívásokat keresnek.

„Nagyobb súlyokat fel bírunk emelni, mint a pasik, és nem azért csináljuk ezt, hogy jól nézzünk ki, hanem a sportért, annak az öröméért, hogy meg tudjuk csinálni” – mondja Sue Yen, aki elkötelezett híve a női izmoknak.

Az jó a szakértők szerint, ha a mozgás öröméért csinálják a nők, nem pedig azért, hogy nagyon jól nézzenek ki. Mert akkor szerintünk könnyen függőséggé válik, és akkor nehéz megtalálni a határokat az egészséges és a túlzásba vitt edzés között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top