Trend

Öt praktikus tanács, hogy ragyogó bőrben legyél!

Nehezen bírja a bőröd a szelet és az őszi idővel járó hűvösebb időt? Összeszedtünk néhány egyszerű, de hatásos módszert, amivel bársonyossá és puhává varázsolhatod a bőröd.

Hetente bőrradírozz és alkalmazz pakolást!

Hetente egyszer szánj egy félórát a zuhany alatti szépülésre. Tűzz ki magadnak egy bőrszépítő napot a héten, amikor bőrradír segítségével távolítod el az elhalt hámsejteket. Heti egynél többször nem érdemes bőrradírozni, hiszen a túlzásba vitt peeling kiszárítja, roncsolhatja a bőrt. Lehetőleg a zuhany alatt végezd a szépítő műveletet, és ha igazán selymes bőrt szeretnél, megspékelheted egy tápláló házi pakolással is. Keverj egy kis tejet egy tál mézbe, majd kend be vele a tested alaposan, a saját készítésű szérumot hagyhatod hatni addig, míg a hajmosással végzel. Csupán félórás hadművelet, de a bőröd sokkal rugalmasabb és bársonyos lesz tőle.

Öt praktikus tanács, hogy ragyogó bőrben legyél!

Álljon kézre a testápolód!

Lehetőleg ne csak az edzések végeztével vett zuhany után vagy alkalomszerűen kényeztesd a bőröd hidratálóval. A legjobb, ha a fürdőszobában kéznél tartod kedvenc testápolódat, amit azonnal bevethetsz, amikor kilépsz a zuhanykabinból vagy a kádból. Figyelj, hogy könnyen beszívódó legyen, így az öltözködéssel sem kell sokáig várnod a bőröd kényeztető hidratálása után. Ha rendszeresen, legalább naponta bekened bőröd testápolóval, megelőzheted a kellemetlen bőrszárazságot, bőrviszketést is.  

Tartsd karban az arcod!

A nap során számos környezeti ártalomnak van kitéve az arcod, ezért fontos, hogy bármilyen fáradt is vagy, lefekvés előtt alaposan tisztítsd meg a rárakódott szennyezésektől, valamint a sminktől. Használhatsz arclemosótejet vagy tonikot is, a lényeg, hogy az alaposan megtisztított bőrödbe masszírozz be utána tápláló éjszakai krémet, amiből a nyaki és a dekoltázsrészre is csempészhetsz egy keveset. Hidd el, reggel sokkal kellemesebb látvány fogad majd a tükörben, mintha kibújnál az esti arctisztítást elől.

Kezd a napot kicsattanó arcszínnel!

Nehezen megy a reggeli ébredés? Kezd a napot egy frissítő, hideg-meleg váltott vizes arcmosással. Meleg vagy langyos vízzel indítsunk, majd jöhet a hideg, majd ismét a meleg, és így tovább. Az utolsó fázis a pórusokat összehúzó hideg legyen, majd a pezsdítő reggelindító után jöhet egy alapos hidratálás. Könnyű nappali krémmel készítsük elő arcunkat az újabb napra.

Hidratálj folyadékkal!

Az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb módja a hidratálásnak. Ha nem szeretnéd, hogy szervezeted első védelmi vonala vízhiányos, petyhüdt legyen, tegyél ellene sok vízzel. Ne csak akkor igyál, amikor eszedbe jut, hanem készíts ki egy másfél literes palackot, vagy pedig alkalmazd nap közben „az óránként egy pohárral” technikát. A vízkúra szerencsére nem igényel szünetet, a bőséges folyadékfogyasztást nyugodtan rendszeresítheted. Meglátod, a bőröd is hálás lesz érte!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top