Trend

Pezsdítő lábfürdők otthon

A lábfürdő nemcsak testet, hanem lelket is kényeztető tevékenység, amelynek nyáron különösen fontos szerepe van. Tegyünk lavórral és lábsóval, esetleg tusfürdővel azért, hogy ne csak mi magunk, hanem a lábunk is ragyogó formában legyen!

A lábunk higiéniájáról egyik évszak sem árulkodik annyira, mint a nyár. A szandálok, papucsok csúcsszezonjában kényeztessük lábunkat otthoni szépségszeánszokkal is. Egy-egy kellemes lábfürdővel puhábbá, egészségesebbé varázsolhatjuk lábfejünket úgy, hogy közben egész testünket is felpezsdítjük a rögtönzött otthoni wellness segítségével.

A legjobb, ha a lábáztató lavórba langyos vagy testmeleg vizet engedünk, majd fürdősót vagy -olajat teszünk bele. Ma már rengeteg típusúból lehet választani az üzletek polcairól (van chilis, aloe verás, olívás, epres, vagy akár citromfüves is), amelyeket elég a vízbe keverni.

Pezsdítő lábfürdők otthonHa éppen kifogytunk a lábsóból, -olajból, vagy épp nincs otthon hasonló speciális kozmetikai termékünk, a kedvenc tusfürdőnk is üdítő lábfürdőt ígérhet elgyötört végtagjainknak.

Persze alternatív, házi praktikák is szóba jöhetnek, amennyiben hiszünk a növényvilág varázs- és gyógyító erejében. Tehetünk a vízbe anyagcsere-javító csalán-, esetleg gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatású kamillateát is.

Amennyiben sokat gyalogolunk, futunk, netán a fesztiválszezon merítette ki lábfejünket, akkor körömvirágfőzetet tegyünk a vízbe (használhatjuk olaj formájában is), ez felpezsdíti, élénkíti a vérkeringést.

Az elgyötört lábakra a tengeri só szintén varázserővel hat, olyannyira, hogy szinte új életet lehel beléjük, miközben lazít, nyugtat is. Forraljunk fel egy liter vízben egy jó maroknyit belőle, majd ezt öntsük hozzá az előre bekészített lábvizünkhöz. Ugyancsak nyugtatóan hat, ha egy csésze szódabikarbónát, esetleg pár csepp levendulaolajat teszünk az áztatóvízbe. Olívaolajat is adagolhatunk a vízbe, főleg ha lábszárazsággal küzdünk.

Akinek fontos a vizualitás, néhány színes, illatos virágszirommal teheti látvány tekintetében is teljessé a lábfürdőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top