Trend

Az öt legszuperebb zuhanykellék

Egy alaposabb zuhanyozásra éppúgy fel lehet és kell készülni, mint egy kisebb kirándulásra. Az alábbiakban megmutatjuk, mik azok a kellékek, amiket a legfontosabb magaddal vinni a zuhanyrózsa alá.

A kedvenc tusfürdőd

Nem is kérdés, hogy a tisztálkodás legfontosabb eszköze, aminek segítségével üdévé és tisztává varázsolhatod magad. Fontos, hogy a számodra, vagyis a bőröd számára a legmegfelelőbbet válaszd, és persze az sem árt, ha az illatáért szintén odavagy.

Az öt legszuperebb zuhanykellék

Fürdőszivacs és társai

Legyen szó egy kellemes tapintású, gyengéd szivacsról vagy egy színes, méretes fürdőrózsáról, egy megfelelő tisztítóeszköz szinte elengedhetetlen kelléke egy alapos, higiénikus zuhanynak, legalábbis ha a peeling is elsőrendű szempont. Sokan esküsznek a természetes luffaszivacsra, ami amellett, hogy tisztít, kíméletesen eltávolítja az elhalt hámsejteket is, ezáltal élénkíti a vérkeringésünket és segít a narancsbőr elleni küzdelemben is.
 
Bőrradír, avagy peeling

Akár professzionális portékaként tubusban, akár pedig otthon kikevert, természetes csodaszer formájában (például méz és prézli, esetleg kristálycukor, só és babaolaj) visszük magunkkal a zuhany alá, hálás lesz a bőrünk érte. A bőrmegújító hadművelet persze kicsit körülményes, hiszen a vízsugarat érdemes arra az időre leállítanunk, míg felvisszük bőrünkre a szépítő szérumot, ráadásul a pár perces bedörzsölés után a lemosás is hagy némi nyomot a zuhanytálcán. A bőrünk azonban olyan üde és puha tapintású lesz, hogy minimális fáradságnak fogjuk érezni a peeling nyomainak eltüntetését.

Dörzskő vagy sarokreszelő

Bár a szemünktől jó távol esik, de a nyári papucsok szezonjában igenis külön törődést igényel a lábunk. Amellett, hogy a bőrradírozásból a lábfejet sem hagyjuk ki, érdemes zuhanyozás közben a már felpuhult bőrű sarkunkat, talpunkat is kezelésbe venni egy dörzskővel. Bőrkeményedés esetén lábreszelőt is alkalmazhatunk, de vigyázzunk arra, hogy véletlenül se vigyük túlzásba. A zuhany végeztével, törülközés után kenjük be lábunkat sarokpuhítóval.

Tapadó tappancsok

Vásárolhatsz a fürdőszobádhoz színben vagy az egyéniségedhez formában passzoló csúszásgátlókat (vidám pingvineket, békákat, de ma már virág vagy éppen emberi láb formájú csúszásgátlók is vannak), de választhatsz a zuhanytálcád egész felületét lefedő, igazán biztonságos szőnyeget is. A lényeg, hogy fürdés után átöblítsd, és vedd ki a zuhanyfülkéből, hogy alaposan meg tudjon száradni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top